Jak vyrobit vraha: Poslední, kdo viděl Terezu živou

Jak vyrobit vraha: Poslední, kdo viděl Terezu živou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Minule jsme příběh ukončili v okamžiku, kdy advokát Stevena zjistil, že bylo neoprávněně manipulováno se vzorkem krve, který byl v důkazních materiálech u Stevenova prvního obvinění. Bude tato stopa k něčemu?

Žalující stát samozřejmě žádal, aby byla ampule krve vyloučena ze seznamu důkazů v případu vraždy fotografky Terezy. Soudce Willis to zamítl, a tak si žalobce vyžádal povolení nechat udělat odborné testy vzorků krve z auta a z ampule u FBI. To podle advokáta obhajoby není moc dobré, protože tyto testy už běžně FBI při vyšetřování nepoužívá, protože nejsou spolehlivé a očekává, že FBI půjde na ruku státu.

Přesto chce obhajoba ampuli použít před porotou jako důkaz, kam až je policie schopná zajít. Stát by už také měl rozhodnout, zda povolá mladého Brendana svědčit proti Stevenovi. Obhajoba tvrdí, že bez tohoto svědectví by soud měl zamítnout 3 body obžaloby, které byly přidány poté, co chlapec učinil výpověď. Jde o sexuální napadení, únos a omezování osobní svobody.

Stát nakonec sám ustoupil a zrušil dvě z obvinění: sexuální napadení a únos. Steven se tak bude u soudu zpovídat z vraždy prvního stupně, znetvoření mrtvoly, držení střelné zbraně a omezování osobní svobody.

Podle průzkumu veřejného mínění jsou lidé o vině Stevena přesvědčeni. Vycházejí z informací na internetu a v ostatních médiích. Soud by měl podle plánu trvat 6 týdnů.

Soudní proces začíná

Soud se koná v Calumetu (už dříve se rozhodlo, že soud bude v jiném okrese, aby se vyloučily konspirační teorie o spolupráci soudu a policie).

V tomto pokračování můžete sledovat úvodní řeč obžaloby i obhajoby a několik svědectví. Svědčil Stevenův bratranec a jeho výpověď opět vzbuzuje pocit, že něco na krvelačném příběhu není v pořádku. Je to poslední člověk, který dosvědčil, že viděl fotografku na vrakovišti. K překvapení rodiny však nesvědčil ve Stevenův prospěch. Další záhada vznikla, když bylo odhaleno, že z hlasové schránky Terezy zmizely nějaké zprávy. Kdo je smazal a proč?

Z jednání u soudu jasně vyplývá, že se policie nesnažila prošetřit další varianty, kdo mohl Tereze ublížit. Přitom Steven neměl žádný motiv k činu a ve většině případů ze statistik vyplývá, že vraždy spáchali lidé, kteří měli ke své oběti velmi blízko. Bývalého přítele Terezy policie ani nevyslechla, zda má alibi, a dokonce ho vpustila do prostoru, kde dobrovolníci v okolí vrakoviště pročesávali terén a hledali Terezu krátce po jejím zmizení.

Podivné svědectví

U soudu vypovídala žena, která našla vůz zmizelé Terezy v tisícovce dalších vraků, které rodina na vrakovišti má. Žena svůj rychlý a podivný nález automobilu vysvětlila tak, že její cesty vedl Duch svatý!

V případu se objevují další záhady, nesouhlasí leckdy časová osa a pocit, že něco s tímto případem není v pořádku se objevuje znovu a znovu.

Zdroj: