The Crown: 5. série se blíží. Tohle by vám nemělo uniknout

The Crown: 5. série se blíží. Tohle by vám nemělo uniknout
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Fanouškům netflixové senzace Koruna se už nedočkavě klepou kolena, na pátou sérii ale musí počkat ještě do listopadu. Představujeme nástin této série, aby to čekaní tolik nebolelo.

Kdo se nám představí v hlavních rolích?

Jak stárnou postavy, je třeba změnit jejich obsazení. V hlavní roli královny Alžběty se představí Imelda Stauton, kterou většina zná hlavně jako Dolores Umbridge z Harryho Pottera. Snad fanoušci zapomenou na povahu této role a budou obdivovat pouze herecké umění Stauton.

Velice očekáváný je také příběh princezny Diany, kterou si zahraje australská herečka Elizabeth Debicki, kterou jsme nedávno mohli vidět například ve snímku Tenet. Ačkoliv nám bude Helena Bonham Carter v roli princezny rebelky Margaret chybět, Lesley Manville ji určitě dokonale zastoupí. 

V hlavních mužských rolích se pak představí Jonathan Pryce, známý například ze seriálu Game of Thrones. Zde si zahraje prince Filipa, manžela královny. V roli prince Charlese se představí Dominic West. Změn bude samozřejmě více, ale celý štáb vám představovat nebudeme.

Na koho se můžeme těšit nejvíce?

Pravděpodobně se celá série bude točit okolo manželství prince Charlese a princezny Diany. Jejich rozvod způsobil královské rodině velké starosti. Princeznu Dianu lidé milovali a konec jejich manželství, provalená nevěra, to byl prostě skandál. Jelikož Diana zemřela po autonehodě v roce 1997, moc si svobodného života neužila. 

Rozchod rodičů a smrt matky, to poznamenalo nejvíce dva malé prince, Williama a Harryho. Ti se již v útlém věku museli porvat nejen se ztrátou blízkých, ale i s nátlakem médií. V seriálu by se tak mělo dostat i na příběh těchto dvou chlapců. Zdali dojde vyprávění o nich až k milostné lince mezi Williamem a Kate, to zatím není jisté.

Autentická fikce

Ačkoliv Netflix uvádí, že seriál je postaven na fikci a nejedná se o přesný historický seriál, snaží se tvůrci zapojit co nejvíce autentických kostýmů a rekvizit. Můžeme se tak těšit například na pověstné revange dress, sexy černé minišaty, které Diana vynesla po ukončení vztahu s Charlesem.

Zdroje článku: