Marika Procházková z Ulice hraje výrazné ženy

Marika Procházková z Ulice hraje výrazné ženy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jakoukoliv nabídku herečka Marika Procházková přijme, uchopí ji stylem sobě vlastním. I proto se na ni diváci pokaždé těší. Jednu dobu hrála i v Ulici, nechyběla ani v seriálu Okresní přebor a mezi její poslední role patří ta v Modrém kódu.

Marika Procházková však hraje i ve filmech, a dokonce sama ví, kdy má své role dost.

Marika Procházková jde z role do role

Mezi poslední filmy, ve kterých hrála, patří Prvok, Šampón, Tečka a Karel, který šel do kin v roce 2021. Další její nejčerstvější rolí je role doktorky Vali Slavíčkové, která byla nejlepší kamarádkou seriálové Mary (herečka Sabina Laurinová). Nezapomenutelná je její role v odvážném snímku Svatá čtveřice (2012), ve které hraje odvážnou Marii, která se s manželem, a ještě s jedním párem rozhodnou, že se dokonale odvážou a prostřídají si partnery. V tomto filmu můžete Mariku vidět po boku Langmajera (a hlavně při spoustě nahých a intimních scén).

Premiéra filmu Prvok, Šampón, Tečka a Karel (Monika Absolonová, Marika Procházková), Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Ačkoliv je často vidět na televizních obrazovkách, jako doma je i na divadelních prknech. Víte, že herečka rok studovala v Americe? Když se vrátila, úspěšně absolvovala hereckou školu. Její role jsou výrazné a je vidět, že za svou hereckou kariéru nasbírala spoustu zkušeností. Když se totiž herec sám rozhodne z nějaké role odejít, to už je na pováženou. To už svědčí o tom, že ho tlačí buď jiné projekty nebo je na tom tak dobře, že si své role zkrátka vybírá. 

Zatímco někteří na role čekají jako na smilování, jiní herci prosí o ukončení své dějové linky 

O ukončení své dějové linky požádala Marika Procházková v Modrém kódu. I přesto, že by pro ni scénáristé měli ještě spoustu textů k naučení, ona je požádala o to, aby její postava doktorka Vali v seriálu skončila. A důvod? Prý patří k hercům, kteří se z role neumějí vymanit ani po tom, co za sebou doma zaklapnou dveře. Doktorka Vali jí tedy přerostla přes hlavu. Protože měla tou dobou v nemocnici i svou babičku, cítila se v roli frustrovaně. Něco jiného pro ni bylo hrát v Ulici, kde ztvárnila úsměvnou postavu Miládky, která držela Lumíra zkrátka. 

Zdroje článku: