Plakát brankáře Pláničky pomohl přivést do Ulice jeho dceru. Ta si v seriálu i zahrála

Plakát brankáře Pláničky pomohl přivést do Ulice jeho dceru. Ta si v seriálu i zahrála
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ulice dává příležitosti k mnoha zajímavým setkáním. Čas od času do některého z našich oblíbených příběhů zasáhnou např. známí influenceři, modelky, sportovci, muzikanti nebo potomci slavných osobností. To je teď také případ paní Dany Lukešové, dcery proslulého fotbalisty Františka Pláničky.

Luboš chce vnuka motivovat plakátem

Věrní diváci nekonečného seriálu Ulice dobře vědí, že Marečkovi teď žijí hlavně Kryštofovou maturitou, komplikacemi vyplývajícími ze společného bydlení s Věrou (Milena Steinmasslová) a Lubošem, ale také Vojtovým fotbalem. Chlapec měl tento sport ještě nedávno v oblibě, ale ať už je to kvůli šikaně ze strany trenérů nebo kvůli neshodám se spoluhráči, v poslední době přichází domů z tréninků jako spráskaný pes. Během zápasů pak většinu času jen sedí na lavičce. Ačkoli ho táta (Kryštof Rímský) ujistí, že může kdykoli skončit, Vojta (Felix Šrámek) nechce kvůli dědovi.

Dana Lukešová s představiteli Venduly a Mária
Dana Lukešová s představiteli Venduly a Mária | Zdroj: TV Nova

Luboš Mareček (Rostislav Novák starší) je velkým fanouškem kopané a vychutnává si ji právě alespoň přes vnuka, když už to nejde na vlastní kůži nebo prostřednictvím syna Kryštofa. Dokonce Vojtovi pořídí plakát svého velkého oblíbence Františka Pláničky, jednoho z nejlepších českých a vlastně i světových fotbalových brankářů.

Dana Lukešová zákaznicí ve Vendulině bistru

Vojtu sice plakát pro něj zcela neznámého hráče nijak zvlášť neoslní, ale váže se k němu zajímavý příběh. Ve snaze natočit danou scénu totiž produkce Ulice poprosila o pomoc klub SK Slavia Praha. Náhoda tomu chtěla, že se tak stalo zrovna během příprav oslav 120. výročí narození Františka Pláničky, s nímž je onen fotbalový klub neodmyslitelně spojen.

Dcera fotbalové legendy se objevila v bistru.
Dcera fotbalové legendy se objevila v bistru. | Zdroj: TV Nova

Významné jubileum přitom letos oslaví i Pláničkova dcera, takřka devadesátiletá Dana Lukešová, která mimochodem sleduje Ulici od samého začátku a nevynechá jedinou epizodu. Štáb ji proto s radostí oslovil a pozval do ateliérů, aby se mohla podívat do zákulisí. Tím jí zároveň splnil její velké přání. Na následnou nabídku produkce zahrát si zákaznici v rodinném bistru Nyklových kývla bez dlouhého rozmýšlení. Kuráž postavit se jakékoli výzvě má zjevně po legendárním tatínkovi, na něhož s láskou vzpomíná. Jak si užila průzkum míst, na jaká se běžný divák jen tak nedostane, a první hraný výstup před kamerou?

Z prohlídky ateliérů jsem překvapená, nadšená a naprosto unešená. Všechno je zde do detailu propracované a vypadá reálně. Jsem moc ráda, že jsem mohla být součástí natáčení.

A co se vlastně paní Daně na její oblíbené Ulici zamlouvá ze všeho nejvíce? „Líbí se mi ta skutečnost života.“

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • tisková zpráva TV Nova