Ve Vinařích za someliéra, v Hořkém světě za primáře – Robert Nebřenský

Ve Vinařích za someliéra, v Hořkém světě za primáře – Robert Nebřenský
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herec Robert Nebřenský je typickým příkladem toho, že jako herec si toho v životě vyzkoušíte úplně nejvíce. Komu se kdy povedlo být v životě znalcem vína a zároveň také primářem a odborníkem na pivo? Zatímco ve Vinařích ochutnával víno jako Louis König, v Hořkém světě herec proniká do světa piva, respektive jako primář nemocnice koupil dluhopisy pivovaru. 

Robert Nebřenský jako primář, který se pravidelně účastní schůzek pivovaru 

Svým vzhledem i chováním primář do okolí pivovaru moc nezapadá. Schůzek se účastní zásadně v obleku a doufá, že z pivovaru něco vznikne. Ostatně jako primářovi velké nemocnice mu na těch penězích, které do dluhopisů investoval, až tak příliš nezáleží. Prostřednictvím pivovaru se chce dostat blíže k Marii Berkové, pro kterou měl vždycky slabost. A ono se mu to i daří. Ačkoliv Marie příliš nezapadá do primářova vyšperkovaného prostředí a luxusní lososová polévka, kterou jí tuhle naservíroval, jí nechutnala, doufá, že díky němu se v životě alespoň nebude nudit. Zároveň si přeje být zase maličko opečovávána. Ačkoliv to ona a primář berou velmi vážně, Bořek se tomu jen směje. Primář mu k Marii vůbec nesedí. Měl by s ní zbytek života strávit spíše on? 

 Bořek a Marie spolu kdysi strávili noc, pan primář si na Marii myslí, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Robert Nebřenský hraje v Hořkém světě primáře, který je ve svém oboru kapacitou. Kromě nemocnice se však snaží angažovat také v jiných oblastech, a proto neváhal koupit dluhopisy pivovaru Sázava. Teď se kromě nemocnice vyskytuje také na pravidelném zasedání pivovaru, kde alespoň potkává jeho majitelku Marii. S tou se dal po smrti jejího manžela dohromady. Respektive alespoň v to doufá.

Marie primáře určitě vášnivě nemiluje 

Jak Bořku Víznerovi přiznala, s primářem je Marie proto, protože chce znovu být opečovávaná. Primář je člověk s nadhledem a zkušenostmi, a proto věří, že se v jeho péči rozhodně nebude mít zle. Vždyť je to lékařská kapacita, což se může s přibývajícím věkem hodit. Jen kdyby ji tolik nerozčiloval a ponechal jí maličko volnosti. Místo toho jí neustále vyvolává a zjišťuje, kde se Marie zrovna nachází. Z toho má největší srandu Bořek, který v Marii vidí nespoutanou ženu. Představa, že by se měla zahazovat s žárlivým chlapem, mu na ni ani trochu nesedí. Ostatně, teď má sám Bořek důvod k tomu, aby vztahy s Marií oprášil o něco více. Štěpána totiž počala s ním a svému manželovi do hnízda nasadila kukačku jen proto, že byl hodný a spolehlivý – na rozdíl od Bořka. 

Pravdou však je, že si s Mariiným přiznáním mohli scenáristé trošku více pohrát. Něco tak zásadního se neříká jen tak mimo řeč a v podstatě jen proto, že hrozí, že se váš syn zaplete se svou sestrou. Také Bolek Polívka mohl být překvapený o něco více, stejně jako Matouš Ruml. Tomu taktéž netrvalo nijak dlouho, aby tak složitou situaci pochopil. Kdekdo by se z toho složil, ale on se prakticky jen pousmál a nejvíce ho snad v tu dobu tížilo, že nedokončí to, co měl na svém gauči s Terezou rozdělané. 

Zdroj článku:
  • Autorský text