Bolek Polívka v Hořkém světě riskuje na všech frontách

Bolek Polívka v Hořkém světě riskuje na všech frontách
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Každý, koho v prvních dílech vtáhl Hořký svět do svého děje, teď Štěpánovi fandí. Herec Matouš Ruml sice ztvárňuje ústřední roli, nic by však nedokázal bez bývalého sládka Bořivoje. Ten v seriálu, ač se jeví úplně klidně, bojuje na všech frontách. Nechce zklamat Štěpána, ani svou dceru Terezu. Zároveň jako abstinující alkoholik má sám co dělat, aby se znovu nenapil. 

Sládek Bořivoj si chce zpátky vydobýt své uznání

Pro všechny to znamenalo velké zklamání, když tehdy Bořivoj propadl alkoholu. Dokonce kvůli tomu nebyl nablízku ani svému dávnému příteli Berkovi, který po své smrti synům odkázal pivovar. Na první pohled pouhé dědictví se teď ukázalo být klíčové pro všechny, kteří do pivovarského projektu šli. Vztahy všech zúčastněných se začínají rozplétat i zašmodrchávat a jen ti nejlepší z toho mohou vyjít jako vítězové. V popředí je pivovar, který ztratil svou slávu.

V pozadí jeho děje se však odehrávají silné příběhy. Jen díky pivovaru mají bratři Berkovi možnost odpustit si staré křivdy. Pivovar Sázava na světlo vytáhne i dávná tajemství, která by bývala zůstala zapomenuta, kdyby jej Berkovi prodali. Pivovar je zároveň druhou šancí na lepší život pro Bořivoje, který býval opěvovaným sládkem, ale teď je z něj troska. Prostřednictvím pivovaru chce Bořivoj vydobýt zpět uznání svého okolí a zároveň chce vypadat lépe v očích své dcery Terezy, kterou nade vše miluje.

 

Do děje vstupoval pouze s dcerou, ale v průběhu zachraňování pivovaru získal syna. Ukázalo se, že vlastnit pivovar nebude jen tak. Do svého svědomí si budou muset sáhnout všichni, a to i Marie Berková. Ta Bořkovi přizná, že Štěpán je jeho vlastní syn.

Jak se Bořek popere s tím, že má syna, o kterého se nestaral? 

Herci Bolek Polívka a Eva Holubová, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Své tajemství by si Marie (herečka Eva Holubová) bývala vzala s sebou do hrobu, jen kdyby se Štěpán s Terezou kolem sebe nezačali nebezpečně motat. Nemohla si nevšimnout, že se Bořkova dcera objevuje nebezpečně blízko vedle Štěpána.

Divák, který se v seriálu ještě příliš neorientuje, si řekne, že Štěpán je stále ženatý a že žádná tchyně nemůže podporovat nevěru, když je ve vztahu ještě navíc i dítě. Jenže Marii je možná úplně jedno, jak si Štěpán s Veronikou vyřeší život. Dokonce Veronice řekla, že jí cestu do Brazílie s milencem závidí. Ona má totiž úplně jiný problém, a to ten, že na ni ze skříně vypadli kostlivci.

Celý život se jí dařilo tajit fakt, že Štěpána počala s Bořkem, a teď, když její muž zemřel, musí paradoxně s pravdou ven. Má totiž obavy, aby spolu Tereza a Štěpán neskončili v posteli... To by byl totiž incest. 

Jak tuhle zásadní informaci všichni poberou? Jak se Štěpán s Michalem smíří s tím, že nemají stejného otce? Možná právě to může za jejich věčné roztržky. Jak se Tereze bude líbit fakt, že muž, na kterého možná měla zálusk, je jejím bratrem? A jak se Veronika sblíží se svojí nově získanou švagrovou? A hlavně – podaří se Bořkovi celou situaci ustát bez alkoholu? 

Zdroj článku:
  • autorský text