Naše odlehčená verze AZ kvízu junior prověří znalosti dětí i rodičů. Pokud nezvládnete všech 10 otázek, měli byste se stydět

Naše odlehčená verze AZ kvízu junior prověří znalosti dětí i rodičů. Pokud nezvládnete všech 10 otázek, měli byste se stydět
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
O AZ-kvízu už musel někdy slyšet snad každý divák. Tahle vědomostní soutěž si získala takovou popularitu, že vzniklo hned několik dalších verzí, včetně té, která je určená dětem. Zahrajte si s námi náš vlastní AZ kvíz junior.

AZ-kvíz se v brněnském studiu České televize začal vysílat začátkem roku 1997 a od té doby dosáhl u diváků značné obliby. Vždyť i např. Jakub Kvášovský, známý lovec Kalkulátor z pořadu Na lovu, se ho s chutí účastnil jakožto soutěžící. Populární pořad přitom nezapomíná ani na dětské publikum. Zábavu a napětí při řešení zapeklitých otázek a snaze propojit tři stěny trojúhelníku dopřává i mládeži ve verzi zvané AZ kvíz junior, která se rovněž natáčí v brněnském studiu.

Pravidla jsou vlastně stejná jako v případě dospělácké verze a otázky se vybírají tak, aby odpovídaly učivu páté až sedmé třídy základních škol. Někdy jsou ale tak záludné, že dokážou potrápit i suverénní dospělé diváky.

Chcete také změřit síly se svými potomky, ale netoužíte kvůli tomu rovnou podávat přihlášku do studia? Pak je následující kvíz přesně pro vás. Vyzkoušejte si, jaké by asi bylo soutěžit v dětské verzi AZ-kvízu, aniž byste opustili pohodlí svého domova.

Pokud vaše děti dávají ve škole pozor, určitě neměly se zvládnutím našich otázek žádný problém. Možná se vám zdají až příliš jednoduché, možná pro vás bylo naopak těžké se u některých rozpomenout na učivo, jež dávno odvál čas. Tak či onak doufáme, že se vám kvíz líbil a že jste se u něj dobře pobavili.

 

Zdroj článku: