AZ-kvíz pro ty, kdo se nebojí zapeklitých otázek z různých oborů

AZ-kvíz pro ty, kdo se nebojí zapeklitých otázek z různých oborů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Oblíbený vědomostní pořad AZ-kvíz, vyžadující od soutěžících strategické uvažování a všeobecné znalosti, je součástí našich životů už 26 let. Po celou tu dobu nás jím provázejí moderátoři Aleš Zbořil a Eva Machourková. Možná ale nevíte, že Aleš také dabuje a Eva vystudovala psychologii.

Sympatický Aleš Zbořil byl v anketě TýTý nominován coby moderátor zábavných pořadů. Aby také ne, vždyť součástí populárního AZ-kvízu je už od jeho začátků a mezi moderátory televizních vědomostních soutěží platí za legendu. Je však také hercem a dabérem, jenž vystudoval herectví na brněnské JAMU, než odešel na půlroční stáž do Paříže. Začínal v dnes už neexistujícím Rádiu Brno, načež přešel k pořadům Ypsilon a Telekvíz. V seriálu Detektiv Martin Tomsa hrál sám sebe a střihl si i roli vesničana v Četnických humoreskách. Kromě toho namluvil desítky postav z různých filmů a seriálů. Nejznámější je ale právě coby moderátor AZ-kvízu, včetně dětské varianty AZ-kvíz Junior.

Jeho usměvavá kolegyně Eva Machourková, s níž se na pozici moderátora AZ-kvízu střídá už od roku 1997, původně vystudovala psychologii a pracovala v pedagogicko-psychologické poradně. Osud ji však následně zavedl k moderování. Účinkovala v dětských pořadech Oáza a Hip hap hop.

Ani tihle dva moderátoři ale předem netuší, jaké otázky se k soutěžícím dostanou. Zkuste si s námi zahrát takový malý AZ-kvíz a nechte se překvapit našimi záludnými dotazy. Podaří se vám odpovědět na všechny správně?

Pokud jste zvládli vše bez chyby, gratulujeme. Vás jen tak něco nezaskočí. A jestli jste snad při odpovídání chybovali, nezoufejte. Určitě jste si připomněli některé už zapomenuté věci a snad jste se i dobře pobavili.

Zdroje článku: