Zlatá labuť: Irena je rozhodnutá se za své utrpení všem pomstít a Eva se vrací domů

Zlatá labuť: Irena je rozhodnutá se za své utrpení všem pomstít a Eva se vrací domů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Petr a Markéta jsou věčně v sobě. O rodinné idylce se nedá mluvit. Irena docílila svého a přelstila doktorku. Léčba byla úspěšná, zdá se. Mračna se stahují nad Gruberem. Jeho žena je desetkrát horší než Markéta. A nebezpečnější. Neradostnou zprávu přináší Gruberovi Hess.

Petr je opět na Markétu naštvaný, že věděla o zatýkání a nic mu neřekla. Němci to začali opravdu ve velkém stylu a na jejich seznamy se dostali i lidé jako Mach, který byl před dvaceti lety v legiích. Petr je samozřejmě ochotný svého loajálního zaměstnance bránit, ale je to stále těžší a Gruberovi požadavky jsou větší.

Marek přišel varovat Báru. Kamil, který se udal, není žádný hrdina a promluví. Potom budou v nebezpečí všichni, kdo mu pomáhali. Marek chce s Bárou utéct, ta ale nikam nechce a už vůbec si neumí představit, že by měla opustit holky a Petra. Jenže je v ohrožení nejen kvůli Kamilovi, ale Gruber stále naléhá, aby se už konečně Petr rozhodl, zda mu jako vražedkyni zodpovědnou za smrt Marty vydá Irenu nebo Báru. A nehodlá se v této věci nechat uplatit.

Irena se tváří, že je vyléčená a dokázala přelstít i doktorku. Lukáš jí blahopřeje a bláhově doufá, že bude mít zpět ženušku, jakou si vysnil. Jenže Irena ho vyvede z omylu. Ona nezapomíná a všem, kdo se přičinili o její utrpení při léčbě, to vrátí i s úroky. A na seznamu má i Lukáše. Zároveň Aleně vysvětluje, že už se vídat nemohou, protože další elektrošoky by už nevydržela. Chudák Alena tak nemá ani možnost jí říct, že už má jasno ohledně zavraždění klavíristky Marty.

Starý Pulkráb promlouvá s Martinem, a i on by si rozhodně nevsadil na to, že se jeho syn bude chovat při mučení jako hrdina a nic neprozradí. Jasně tak dává Martinovi najevo, že je v ohrožení nejen on, ale i všichni ostatní, kdo o Kamilovi věděli.

Eva a Bára
Eva a Bára | Zdroj: TV Nova

Eva se vrací domů, ale nemá na nedobrovolný pobyt u Němců ty nejlepší vzpomínky. Transportu unikla na poslední chvíli, a to díky zásahu Grubera, který použil svůj vliv. To se mu nakonec moc nevyplatí.

Na módní přehlídce si Irena dá hodně záležet, aby kytici na přivítanou Gruberové přinesla Eva. Němka je v šoku, protože měla za hotovou věc, že Evu už odváží vlak do koncentračního tábora, daleko od přízně jejího manžela. Gruberová odchází a nehodlá to manželovi odpustit. Opět mu vyhrožuje, že se zbaví dítěte a on se od ní potomka už nedočká. Do toho se ještě objevuje Hess a má pro Grubera předvolání k zahájení disciplinárního řízení kvůli neoprávněnému zasahování do vyšetřování kvůli Evě Duškové.

Alena se konečně dostala k Ireně a zastihla u ní i Lukáše. Už si nemohla nechat pro sebe odhalení Martina vraha. Doufá, že tím zachrání Báru.

Zdroje článku: