MasterChef Česko baví diváky: Petr přišel jako mistr světa se sebevědomím až do nebe, porota ani neochutnala a vyletěl

MasterChef Česko baví diváky: Petr přišel jako mistr světa se sebevědomím až do nebe, porota ani neochutnala a vyletěl
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
I mezi zkušenými kuchaři je tato kuchařská show považovaná za velice drsnou a pro soutěžící je náročné zvládnout tlak, který natáčení přináší. Nejsledovanější kuchařský souboj je vysílány v 58 zemích světa a kromě formátu, který je u nás, existuje soutěž celebrit, profesionálních kuchařů a dětí.

Na úspěchu soutěže se samozřejmě velkou mírou podílí i tříčlenná porota a začneme s Přemkem Forejtem, jehož tvář je v poslední době spojovaná s primáckou hvězdou seriálu ZOO, Evou Burešovou. Před pár dny se páru narodil syn.

Přemek Forejt je také šéfkuchařem luxusní olomoucké restaurace Entrée. V televizi je jeho tvář už velice známá a vidět ho můžete také v pořadu Souboj na talíři. V minulosti se mihl v seriálu Slunečná, kde Burešová hrála jednu z hlavních roli a se svojí partnerkou se seznámil v hudební show Tvoje tvář má známý hlas.

Výběr ze stovek soutěžících, kteří se do soutěže přihlásili

I přes hezkou finanční odměnu 1 milion korun však většina soutěžících bere soutěž hlavně jako způsob, jak si splnit svůj sen a také se něco přiučit. V druhém pokračování si o zástěru a postup zabojovali:

Sofie z Černošic

Studentka, která žila dva roky kvůli vzdělání ve Francii, se něco přiučila a pro porotu si připravila předkrm z odpalovaného těsta. Upečené kuličky naplnila mrkvovým pyré a navrch položila orestovanou tresku. Jednoduchý pokrm měl úspěch a trochu nervózní Sofie, která právě přes vaření se svou mentálně postiženou sestrou dokázala navázat krásný vztah, je o kousek blíže svému snu založit centrum pro hendikepované lidi, kde by bylo vaření jednou z možností, jak by se mohli sblížit.

Martin z Byšice

Poloviční Ital neskrýval, že se chce probojovat do TOP 30 a pro porotu si připravil rizoto s mečounem. Bohužel rýže byla tak tragická, že se mu sny nesplní.

Simona z Hradce Králové

Simona se chce něco naučit od těch nejlepších. V soutěži trochu zariskovala a zvolila králičí maso, které je náročné na čas. Její nadívané králičí stehno s omáčkou a karlovarským knedlíkem nemělo chybu a zástěru a postup ji zajistilo.

Tereza z Ostravy

Řeckou atmosféru do soutěže přinesla mladá kuchařka, jejíž otec pochází z Řecka a provozuje restauraci. K jídlu má tedy blízko, ale zvolila si pouliční jídlo, které miluje. Jehněčí se salsou z pečeného lilku v pita chlebu ocenila i porota a postoupila.

Porotci a vítězka minulého ročníku, zdroj: TV Nova

Pavel z Brna

Krupiér vsadil na vepřovou panenku, ale příprava a prezentace pokrmu se porotě vůbec nezamlouvala a jídlo ani jeden z porotců neochutnal. Pavlovi doporučili, aby začal s vařením od základů a přidal trochu pokory, protože nepředvedl nic, na co by mohl být hrdý.  Schytal zatím tu nejstudenější sprchu.

Petra z Prahy

Nutriční terapeutka a koučka by ráda využila jídlo pro svou práci a chtěla by prostřednictvím dobrého jídla měnit životy svých klientek a naučit je, že se mohou mít rády. Pří přípravě máslového kuřete byla tak upovídaná, že sama nakonec nevěděla, zda postoupila kvůli dobrému jídlu nebo proto, že nepustila porotu ke slovu.

Patrik z Kamenných Žehrovic

Mladý projektant vaří pro své přátelé, kteří ho přijeli podpořit. Porotce ohromil přenosnou pecí na pizzu, kterou neznali a samozřejmě pizzou, kterou jim nikdo ještě nepřipravil. Když ji ozdobil skvělým steakem, zástěru měl v hrsti.

Robin ze Žižkova

Mladý Vietnamec vyrostl u české „tety“, protože rodiče museli po příchodu do země vydělávat peníze na bydlení. Kromě rodiny tak mladého marketingového specialistu doprovodila i žena, která ho prakticky vychovala. Právě od ní pochytil lásku k vaření a k české kuchyni. V soutěži ale zariskoval a do jídla otiskl i kuchyni svého národa. Rajskou ochutil trošku netradičně, podával ji se steakem a místo knedlíků naservíroval porotě fenyklový salát.

Pokud vám tato kombinace přijde bizardní, určitě nejste sami. Porotci byli napřed zaskočeni a nakonec ohromeni. A to do té míry, že Přemek Forejt vytáhl zlatou kartu a poslal Robina rovnou do TOP 16.

Zdroj článku:
  • autorský článek