Marek Lambora se loučí s mordpartou. V týmu Specialistů ho nahradí Vojta Vodochodský

Marek Lambora se loučí s mordpartou. V týmu Specialistů ho nahradí Vojta Vodochodský
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hezounek Matěj Karas nastoupil do týmu majora Strouhala v hodně napjaté atmosféře, kdy se na něj vlastní bratr snažil hodit obvinění z vraždy. Když byly věci vyjasněny, Strouhal ani na vteřinu nezaváhal a Karase si vzal do týmu, kam hned zapadl.

Mladý muž milující adrenalin se však na vraždách začal nudit. Během práce v utajení si uvědomil, jak moc mu adrenalin spojený s podobným stylem života chybí. Rozhodl se proto opustit „mordpartu“ a přejít do jiného policejního týmu.

Před majorem Strouhalem se tedy zničehonic objevil problém, který musel, pokud možno co nejdříve, vyřešit. Poradil si s ním bleskurychle, neboť na oplátku přetáhnul z Národní centrály proti terorismu, extremismu a kybernetické kriminalitě kapitána Petra Hájka (Vojtěch Vodochodský).

Vodochodského si v poslední době diváci spojují hlavně s rolí prodavače ve Zlaté labuti, ale ve Specialistech ho rozhodně čeká mnohem výraznější role. A nebude jedinou postavou, která se objeví v obou seriálech.

Tým majora Strouhala je tak sice doplněn, ale nutno přiznat, že tento krok zprvu moc nadšení u zbývajících členů nevzbudí. Kapitáni Zuzana Koutná a Martin Kovář totiž v první chvíli doprovodí rozhodnutí svého šéfa mírně pozvednutým obočím.

Za těmito jejich rozpaky pravděpodobně stojí nejen nevyslovená rivalita mezi oběma policejními týmy, ale též mírná nedůvěra vůči mladému kolegovi.

A je pravda, že Petr skutečně zprvu působí mezi ostatními kolegy lehce nepatřičně. Věkový rozdíl je v tomto případě znát. A ani jeho velký koníček, kterým je tuning aut, kolegy nepřesvědčí, že je tou správnou posilou. Jejich důvěru si tak bude muset poctivě odpracovat. Kdo je ale naopak z Petrova přesunu ke Specialistům jedním slovem nadšený, je jeho svérázná babička (Regina Rázlová), milovnice detektivek, která se již nemůže dočkat, až jí vnuk bude podrobně popisovat veškeré případy, s nimiž se v novém působišti potká.

Vypadá to, že Regina Rázlová se v důchodu rozhodně nenudí. Sympatie diváků si získala jako svérázná bytná v seriálu Zlatá labuť a nedávno zazářila na udílení cen Český lev 2024, kde zastupovala film Tancuj Matyldo. Podle široké divácké základny byla neprávem opomenuta, pokud jde o ocenění jejího hereckého výkonu.

Rozlučka s Lamborou

Marek Lambora opouštěl natáčení oblíbeného kriminálního seriálu s mírnou nostalgií, kterou podtrhlo i poděkování ve formě dortu a květiny od štábu a TV Nova.

Šíleně mě to bavilo a rád bych si zase někde zaběhal s pistolí u pasu nebo v ruce, protože to mám rád. Jako kluk jsem si hrál na vojáky, takže jsem si to i teď užil,

popsal Marek rok a půl, který strávil na place Specialistů.

Mockrát děkuji, že diváci věnovali Specialistům takovou přízeň a že si snad Matěje Karase oblíbili. A Specialistům přeji, aby měli ještě spousty a spousty dalších dílů a aby všechny případy dokázali vyřešit,

dodal ještě na závěr.

Vojta Vodochodský bude určitě u diváků oblíbený. Na natáčení už se pěkně zapotil.

Moc se mi líbí spontánnost a bezprostřednost mojí postavy, čemu ale osobně vůbec nerozumím, to jsou auta. Jako kapitán Petr Hájek mám totiž sportovní auto v manuálu a já v civilu řídím auto s automatickou převodovkou, takže jsem při natáčení zažil za volantem místy horké chvilky,

popsal se smíchem Vojtěch Vodochodský své první zkušenosti s rolí mladého policisty. Jinak si ale start v novém prostředí pochvaloval:

Ostatní kolegové jsou v týmu již několik let, ale musím říct, že mě přijali skvěle. A já jsem se snad aklimatizoval rychle, takže je atmosféra při natáčení opravdu moc příjemná.

Podle produkce je za úspěchem seriálu i pečlivě vybrané herecké obsazení. Vojtěch Vodochodský patří mezi nejvýraznější herecké talenty své generace. Seriál by měl obohatit mladistvým nadšením a humorem.  

Kapitáni Matěj Karas (Marek Lambora) a Petr Hájek (Vojtěch Vodochodský) se ještě jako kolegové z různých oddělení potkají v propojených epizodách V utajení 1 a 2, které TV Nova odvysílá v pondělních večerech 25. března a 1. dubna. V epizodě Pro Lídu, kterou TV Nova uvede v pondělí 8. dubna, již pak mezi Specialisty naplno naskočí nová posila v podobě kapitána Hájka.

V aktuální jarní sezoně se na televizních obrazovkách zatím představilo pět dílů již desáté řady populárního krimi seriálu Specialisté. Tyto nové epizody sledovalo v průměru 1 205 000 diváků.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text