Netflix: Tři dostaveníčka s oblíbenou americkou herečkou Reese Witherspoon

Netflix: Tři dostaveníčka s oblíbenou americkou herečkou Reese Witherspoon
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
S předpokládaným jměním 300 milionů dolarů je tato 156 cm vysoká blondýna jednou z nejlépe placených hereček a baviček na světě. Dlouhodobě si vydělává 20 až 40 milionů dolarů ročně. Kromě hraní má také vlastní produkční společnost.

Herečka, jejíž práce byla odměněna celou řadou nominací a získaných cen, je především oblíbená v komediálním žánru, ale neztratí se ani v dramatické roli (Walk the Line, Divočina).

Poznáš, až to přijde

  • romantická komedie, USA 2010

Lisa (Witherspoon) je softbalovou hráčkou, která se právě dostala do těžkého životního období, kdy kvůli věku neprošla výběrem do národního týmu. Je trochu zmatená, protože neví, jak si co nejrychleji zorganizovat život. Randí s profesionálním baseballistou Mattym (Owen Willson), ale není úplně spokojená s tím, jak se jejich vztah vyvíjí. Matty je sice pozorný, milý a zábavný, ale je zvyklý frekventovat i jiné ženy a na svém zvyku nehodlá nic měnit. Lisa se tak vrhá do randění a nechá si od kamarádky domluvit rande naslepo s Georgem (Paul Rudd). Ten má zrovna problémy se svým otcem (zahrál si ho Jack Nicholson a bylo to jeho definitivní rozloučení s filmovým průmyslem), a rande nedopadne nejlépe. Lisa se stěhuje k Mattymu, ale když znovu potká George, všechno se jí zkomplikuje a po trochu pomalém začátku konečně film dostává slušné tempo. Hudbu k filmu složil Hans Zimmer.

A co když je to pravda

  • romantická komedie, USA 2005

Průměrný film je založený na výborně fungující herecké dvojici Reese Witherspoon a Mark Ruffalo, které spolu obsadil známý komediální režisér Mark Waters.

David (Ruffalo) si pronajímá byt v San Francisku. Jenže velmi brzo zjišťuje, že má dotěrnou spolubydlící, která mu navíc ani nepřispívá na nájem. Je totiž z jiného světa. Elizabeth (Witherspoon) je duch předchozí nájemkyně. Začne nebohému Davidovi ničit život. David se bude zoufale snažit přijít věci na kloub, a tak se seznámí s celým příběhem nezvané návštěvnice. Po počátečních konfliktech se ale mezi oběma něco stane a to navždy ovlivní jejich životy.

Jarmark marnosti

  • historické drama VB, USA, Indie 2004

Becky Sharpová (Witherspoon) je chudá mladá žena, která touží po bohatství a společenském postavení. Je pohledná, inteligentní a odvážná, a tak má s trochou drzosti dobré šance dostat se do té správné společnosti. K cestě za štěstím jí chybí jen dobrý původ, na kterém si anglická společnost 19. století velice zakládá. Becky se dostane do bohaté rodiny jako guvernantka a podaří se jí zapůsobit na mladšího syna, výstředního sira Crawleyho (Bob Hoskins). S Rawdonem (James Purefoy) se tajně vezmou. Becky není jediná mladá dáma, která se chce ve společnosti uplatnit.

Film je tak ironickým pohledem na snobskou společnost a také přehlídkou velkolepých dobových kostýmů.

Film je natočený podle stejnojmenného románu Williama Makepeace Thackeraye z roku 1848, který byl podkladem pro celou řadu televizních a filmových zpracování.

 

Zdroj:

  • autorský článek