Andrea Elsonová: Dětská herečka a modelka, která vyrůstala s Alfem, se dnes živí zcela jiným povoláním

Andrea Elsonová: Dětská herečka a modelka, která vyrůstala s Alfem, se dnes živí zcela jiným povoláním
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Andrea Elsonová je nejznámější díky rolím v seriálech „Whiz Kids“ a „Alf“. I když jí dnes najdeme v úplně jiném oboru než kdysi, byla její herecká kariéra relativně úspěšná, i když ne zrovna světová.

Jak začala?

Elsonová se narodila roku 1969 v New Yorku. Tam sice vyrůstala se svými rodiči a starší sestrou Samanthou, rodina se ale rychle přestěhovala do San Diega. Blízkost k Los Angeles brzy ovlivnila život mladé Elsonové. Svou profesionální kariéru začala jako dětská herečka a modelka, objevila se v řadě televizních a tištěných reklam. Objevila se také v několika komunitních divadelních produkcích jako dítě, když žila v San Diegu.

V roce 1983 se Elsonová přestěhovala se svou rodinou do Los Angeles, tam debutovala v televizi ve věku 14 let v záhadném dobrodružném seriálu „Whiz Kids“. Zde Elsonová ztvárnila Alice Tylerovou, jenž patřila do skupiny mladistvých detektivů, kteří řeší zločiny. Přestože byl seriál po jedné sérii ukončen, její výkon přesvědčil další producenty.

V roce 1986 získala Elsonová jednu z hlavních rolí v sitkomu „ALF“.

Průlom s Alfem

V roce 1986 získala Elsonová jednu z hlavních rolí v sitkomu „ALF“. V tomto seriálu ztvárnila Lynn Tannerovou, dospívající dceru v typické rodině ze střední vrstvy, která přátelsky přijala mimozemšťana z planety Melmac. Po zrušení „ALFa“ se Elsonová nadále objevovala v různých televizních rolích a hostovala v mnoha populárních televizních seriálech, včetně populárních klasik „Who's the Boss?“, „Ženatý se závazky“, „Krok za krokem“ a „Kirk“.  

Její poslední herecké výstupy sahají až do roku 1996, kdy se objevila v jedné epizodě seriálu „Men Behaving Badly“. Poté se z hereckého světa stáhla, soustředila se na vlastní rodinu (provdala se za Scotta Hoppera, pracovníka v zákulisí Alfa) a do Hollywoodu se již nevrátila. Od roku 2008 pracuje jako učitelka jógy.