Psychothriller Dívka ve vlaku nabízí poutavou podívanou s kvalitními hereckými výkony

Psychothriller Dívka ve vlaku nabízí poutavou podívanou s kvalitními hereckými výkony
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Znáte to, jedete vlakem a z okna zahlédnete zajímavý pár, který utkví ve vaší mysli. V hlavě se vám začne rozvíjet příběh, který je pouze vaší fantazii. Stejně přemýšlí i Rachel Watsonová, rozvedená alkoholička, která jezdí vlakem každý den do práce. Její vysněný pár žije šťastný a spokojený život. Jaká je ale skutečnost?

Film Dívka ve vlaku vznikl podle úspěšné stejnojmenné knižní předlohy britské spisovatelky a novinářky Pauly Hawkinsové. Na českém trhu se kniha stala absolutním hitem posledních let. Filmové adaptace se ujal americký režisér Tate Taylor. Vystavěl poutavé melodrama na detektivní zápletce s mocnou gradací až k thrillerovému finále. Avšak, jak už to tak bývá, úspěchu knihy svým počinem ani zdaleka nedosáhl.  

Pětatřicetiletá Rachel se dosud nevzpamatovala z nedávného rozchodu. Od svého exmanžela, který nyní žije s novou partnerkou a jejím dítětem, se nedokáže odpoutat. Neúspěšně se snaží zapomenout a svůj žal zapíjí alkoholem. Každodenní cestou vlakem z předměstí do New Yorku sleduje zlomky životních příběhů z útulných předměstských domků, včetně nové rodiny bývalého muže. Během nudné cesty si oblíbí jeden mladý pár, o kterém si myslí, že musí být naprosto dokonalý. Pro rozvedenou Rachel představuje to, co jí samotné nebylo dopřáno. Ale brzy se ukáže, že vše je úplně jinak, než si při cestách do práce vysnila. Když žena z domku za záhadných okolností zmizí, Rachel se rozhodne věcem přijít na kloub. 

Snímek nabízí velmi kvalitní herecké výkony. Emily Bluntová se role Rachel zhostila s naprostou přirozeností. Sekundují ji křehká Rebecca Fergusonová a Haley Bennettová coby promiskuitní nespolehlivá manželka. V roli manipulativního Toma se předvedla hvězda seriálu Pozůstalí Justin Theroux.