Kultovní horor dostane remake z Japonska: „Kostka“ se vrátí na plátno

Kultovní horor dostane remake z Japonska: „Kostka“ se vrátí na plátno
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V „Kostce“ se skupina cizích lidí probudí v mysteriózní čtvercové místnosti a nikdo z nich neví, kde se tam vzal. Zanedlouho začne téct krev a v krabici vypukne strašlivý horor. K tomuto kultovnímu sci-fi hororu z devadesátých let se teď objevil remake z Japonska.

Obrácená situace

Obvykle to funguje takto: hollywoodská studia si nakoupí práva na populární hororové filmy z Japonska, aby mohli natočit remaky, které budou atraktivní zejména pro americký, ale taktéž pro evropský či australský trh (viz „Kruh“). S „Kostkou“ však Japonsko importovalo strašidelný nápad ze zahraničí.

Japonská „kostka“ má svou předlohu v kanadském sci-fi hororu z roku 1997, který se stal hitem díky své jednoduché, ale efektivní a zajímavé story.

Děj „Kostky“

Podle prvního traileru se dá poznat, že se i v japonské „Kostce“ různí lidé probudí v tajemné místnosti, která je s ostatními místnostmi spojena úzkými čtvercovými šachtami. Jak tyto náhodní lidé brzy zjistí, jsou uvězněni v bludišti plném smrtelných pastí. Aby se mohli dostat v jednom kuse ven, musí vyřešit hádanky, které mohou mladým divákům připomenout jejich zážitky z únikových her – až na to, že zde člověk zemře, když hru nevyhraje.

Původní „Kostka“ byla natočena režisérem a scenáristou Vincenzem Nataliem, a to za pouhých 365 000 kanadských dolarů (nejvíce ušetřil na setu, veškeré scény byly natočeny v jedné jediné místnosti, která dokázala změnit barvu stěn). Fanoušci tohoto thrilleru mohou být nyní zvědaví, zdali bude nový film perlit s výrazně propracovanějšími a dražšími efekty. A pokud ano, zda to šokujícímu ději prospěje, nebo ne.

Film má vyjít na konci tohoto roku.