Vzpomínáte na pořady, které frčely v 90. letech? Tyhle kousky žereme dodnes

Vzpomínáte na pořady, které frčely v 90. letech? Tyhle kousky žereme dodnes
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po revoluci se s telenovelami roztrhl pytel. Devadesátá léta se nesla ve znamení zlatých českých i zahraničních pořadů, u televizních obrazovek se bavili všichni napříč generacemi.

Beverly Hills 90210

Devadesátková americká mládež, která žije zdánlivě ideální život v prosluněné Beverly Hills. I oni si ale procházejí typickými nesnázemi, které dospívání přináší. Seriál pro teenageři otevřel mnoho aktuálních témat, které v komunitě mladých aktuálně vyplouvala na povrch, například homofobie, alkoholismus, násilí, drogová závislost, rasismus, AIDS nebo nechtěné těhotenství v mladém věku. 

 

Pobřežní hlídka 

Pro další televizní legendu nemusíme chodit daleko. Po kalifornských plážích se v devadesátých letech proháněli plavčíci. Ne ledajací, krasavci v červených plavkách, z nichž vzešla také žena snů většiny tehdejších Američanů Pamela Anderson, byli tvářemi toho vůbec nejsledovanějšího seriálu na světě. Přestože seriál nenabízí žádné další kvality než po pláži pohybující opálené sympaťáky, v roce 2017 se dočkal svého filmového zpracování s Dwaynem Johnsonem a Zackem Efronem. 

 

Kassandra

Starší seriálová sestra Esmeraldy, se kterou bojují o titul nejkýčovitější telenovely všech dob. V celých sto padesáti epizodách venezuelští tvůrci líčí příběh lásky, neštěstí a zrady napříč dvěma generacemi. To nadchlo nejednoho diváka, jedná se o španělsky mluvený seriál, který byl vysílán v nejvíce zemích světa.

 

Krok za krokem 

Pokud je některý z tehdejších sitcomů věčný, pak je to Krok za krokem. Ani tento seriál není výjimkou a hlavním motivem jsou mezilidské vztahy, láska a nevraživost. Konkrétně láska mezi Carol a Frankem a nenávist mezi jejich dětmi z prvních manželství. Každodenní fungování v rodině se mění v souboj mezi třemi potomky Lambertovými a dalšími třemi Fosterovými. 

 

Xena

Na tehdejší televizní kulturu je neotřelým motivem řecká mýtická bojovnice Xena. „Neklidem zmítaná země zrodila hrdinku,“ tedy princeznu bojovnici Xenu. Kromě válečných střetů se samozřejmě potýkala i s těmi osobními. Po celou dobu ji doprovázela Gabriella, a přestože děvčata na obrazovkách nebyla nikdy oficiálně prezentována jako pár, byl v této tématice seriál jedním z průkopníků.