Vzpomínky na Itálii: Otec a syn v příběhu, který je oběma mužům až děsivě blízký

Vzpomínky na Itálii: Otec a syn v příběhu, který je oběma mužům až děsivě blízký
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pro milovníky Toskánska s vůní rizota, sýrů, špaget s rajčaty a bazalkou, s krásnými starými domy z kamene, s vinicemi, do kterých se opírá hřejivé slunce. Právě do tohoto kraje se vydává Liam Neeson a jeho opravdový syn Micheál Richardson.

Liam Neeson:

Otec, 68 let, silný a vysoký muž, urostlý jako dub, bývalý boxer

Začínal jako herec malých rolí v britských filmech, ale bylo jasné, že to je jen začátek cesty. Brzy se herec dostal do Hollywoodu a sbíral jeden úspěch za druhým. Herec proslavený nominací na Oscara za roli ve filmu „Šindlerův seznam“ a úžasným úspěchem ve filmech „Stars Wars“ a „Letopisy Narnie“ se tak velice rychle dostal na „A seznam“ hollywoodských hvězd. Jeho filmy jen v Americe vydělaly přes 3 miliardy USD.

V posledních letech je herec spojovaný hlavně s postavou Bryana Millsa, pomstychtivého a paranoidního agenta CIA v trilogii „Taken“ („96 hodin“ z roku 2008, „96 hodin: Odplata“ z roku 2012 a „96 hodin: Zúčtování“ z 2014)

Micheál Richardson:

Syn, 25 let, hubený, vytáhlý, jemné rysy, svěží a okouzlující

Herecké geny zdědil mladík ze dvou slavných hereckých rodů. Své příjmení si vzal po zemřelé matce, o kterou přišel ve 13 letech. Natasha Richardson podlehla zranění po nehodě na lyžích, kdy si zranila mozek a krátce poté upadla do kómatu, bez naděje na zlepšení. Liam Neeson tak vychoval syna sám.

Filmový příběh

Dějová linka je až moc podobná tragické události, kterou si oba herci prošli. Oba se k tragédii s odstupem času vyjadřují s melancholií a smutkem. Z filmového dobrodružství v Itálii byli však nadšení a oba si Toskánsko zamilovali. Zároveň si vytvořili dobrý pracovní vztah, který byl určitě méně komplikovaný než ten, který interpretovali ve filmu.

Otec a syn přijíždí do Toskánska, aby rychle prodali rodinou vilku. Jaké je ovšem jejich překvapení, když místo romantického domu, který mají ve vzpomínkách, nachází ruinu, do které prší děravou střechou. Jediné řešení je, zdržet se na místě a dům opravit, aby byl prodejný. A jak se postupně opravuje dům, tak se pomalu mění vztah otce a syna, který byl „zchátralý“ stejně jako dům.