Prokletý klub 27: Tyto hvězdy prohrály boj se svými démony

Prokletý klub 27: Tyto hvězdy prohrály boj se svými démony
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Alkohol, drogy, psychické problémy, sebevraždy. Tyto slavné osobnosti se nedožily ani třicítky,. Ve svých 27 letech si je osud vzal a staly se tak členy nechvalného Klubu 27.

Amy Winehouse

Talentovaná soulová zpěvačka vydechla naposledy v červenci 2011. Amy se od svých teenagerovských let potýkala se svými démony. Vcelku brzo začala kouřit marihuanu a pít alkohol. Poté se vdala za Blaka Fiedler- Civila, který ji navíc otevřel svět heroinu. Když našli Amy v bezvědomí, naměřili jí 4,15 promile v krvi. Z alkoholového opojení se již neprobudila.

Kurt Cobain

Frontman kapely Nirvana si vzal život ve v v dunu roku 1994. Zpěvák se dlouhou dobu potýkal s drogovou závislostí. Po koncertu se vrátil do svého bytu a rozhodl se svůj krátký život ukončit. Dal si poslední dávku heroinu, hned na to vzal pistoli a namířil ji proti sobě. Ráno poté ho našli elektrikáři, kteří zvenčí budovy jeho bytu instalovali nový bezpečnostní systém, viděli skrze okno ležet bezvládné tělo.

Janis Joplin

I královna hnutí hippies doplatila na špatnou životosprávu a nadměrnou konzumaci omamných látek. V říjnu roku 1970 ji našli ležet v hotelovém pokoji, v ruce měla cigarety a drobné, ještě před zástavou srdce si stačila koupit cigarety u automatu v lobby. Podle některých zdrojů nehrály roli jen drogy, ale ten večer se navíc pohádala s partnerem a hodně se opila.

Jimi Hendrix

Mnozí ho označovali za nejlepšího kytaristu všech dob. Zemřel jen pár dní před Janis Joplin, a to na konci října roku 1970.  Stejně jako ostatní členové Klubu 27, tak i Jimi bojoval s drogovou závislostí. Po konzumaci amfetaminu se zadusil vlastními zvratky, v tu chvíli jej našla jeho partnerka, která ještě ho ještě stihla zavést do nemocnice. Tam však svůj životní boj nezvládl.

Jim Morrison

Leader rockové skupiny The Doors začal koketovat s alkoholem a drogami již v útlém věku. Talentovaný hudebník těžce nesl slávu a jeho závislost se s rostoucím úspěchem více a více prohlubovala. Posléze se odstěhoval do Paříže za svou partnerkou, kde také zemřel. Jimovo tělo bylo nalezeno v jeho bytě v Paříži a jako příčina smrti byla diagnostikována srdeční zástava. O tři roky později se i jeho partnerka předávkovala heroinem.