Hana Hegerová oslavila 89. narozeniny. V jakých filmech se objevila

Hana Hegerová oslavila 89. narozeniny. V jakých filmech se objevila
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jedna z našich nejvýznamnějších zpěvaček oslavila krásné 89. narozeniny. Vystupovala po celém světě, a zejména zahraniční média si ji hýčkala pro její nezaměnitelný hlas a jedinečnou interpretaci šansonu.

Tyhle filmy znají všichni její fanoušci

Hana Hegerová patří k našim nejlepším zpěvačkám. Objevila se ale také v mnoha filmech. Jednu z rolí ztvárnila například v legendárním filmovém muzikálu Kdyby tisíc klarinetů, kde se hrají písně Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra. Zahrála si také v televizní adaptaci úspěšného představení divadla Semafor s názvem Zuzana je zase sama doma, kde se představily známé písničky tehdejší doby.

Hana Hegerová se ale na filmovém plátně objevila i v nedávné době, kdy se zapojila do filmu Nestyda. Loni si ji lidé mohli připomenout také v dokumentárním počinu Olgy Sommerové s názvem Jiří Suchý – Lehce s životem se prát.

Loni se slavilo ve velkém stylu

Když loni zpěvačka slavila své 88. narozeniny, pořádala se celá řada akcí. V září vyšel recitál, ve kterém se objevily nesestříhané písničky z divadla Semafor. Název desky zněl Recitál Hegerová + Horníček 1966. Městská divadla pražská uvedla autorské představení, které režíroval Jakub Nvota. Představení dostalo název Bez Hany. Jednalo se o poctu známé zpěvačce, která svou kariéru započala v divadle Rokoko.

Uskutečnily se také dva velké narozeninové koncerty pod názvem Hana Hegerová 88, které se loni v říjnu odehrály ve Fóru Karlín. Živý doprovod zpěváků, kteří se rozhodli vzdát zpěvačce hold, doprovodila kapela Petra Maláska, který doprovází i Lucii Bílou.

Zpěvačka ukončila svou kariéru v roce 2011, a zejména zahraničními médii bývá označována jako Edith Piaf z Prahy. Zpěvačka je držitelkou státního vyznamenání – patří jí medaile Za zásluhy, kterou převzala v roce 2002.