Ordinace v růžové zahradě: Boj Zdeny Suché a Leoše Máry

Ordinace v růžové zahradě: Boj Zdeny Suché a Leoše Máry
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Přenášet soukromý život do pracovního, to rozhodně není dobré. Obzvlášť v případě, že jste doktor. Někdy to ale není jednoduchá disciplína. Leoš Mára s tímto problémem bojuje a Zdena Suchá mu boj nijak neusnadňuje. 

Leoš Mára si neprochází jednoduchým obdobím. Před nějakou dobou se jim s přítelkyní Táňou narodil krásný syn. Toto velké štěstí si ale neužívali příliš dlouho. O synka přišli při tragické a vážné autonehodě. S tímto traumatem se nedokázali vyrovnat a jejich vztah se rozpadl. Nakonec si ale cestu k sobě přece jen opět našli.

Nejenže se k sobě vrátili, ale společně se domluvili, že se opět o miminko pokusí. Krátce po tomto rozhodnutí se stali svědky dopravní nehody. Muž bohužel na místě zemřel a spolujezdkyně, jeho žena v pokročilém stádiu těhotenství, na místě porodila krásného zdravého chlapečka. To v Leošovi a Táni otevřelo mnoho vzpomínek a vzhledem k situaci se rozhodli, že se dočasně o chlapečka postarají. Alespoň do té doby, než se jeho maminka uzdraví. 

Starání se o novorozeně, nevyspání a stres ale na Leoše působily a jeho vyčerpání začali pozorovat také jeho kolegové v práci. Především Zdena Suchá. Byla přesvědčená o tom, že Leoš pokazil operaci ruky jejího manžela, a způsobil mu tak trvalé následky a ohrozil jeho kariéru chirurga. To si nechtěla nechat líbit a rozhodla se Leošovi pořádně zatopit. Situaci neřešila přímo s ním, ale šla rovnou za ředitelem Valšíkem. Mára tak dostal od Valšíka upozornění a samozřejmě se vztahy mezi Leošem a Zdenou začaly vyostřovat. 

Dana Morávková (Zdena Suchá) má teď s Márou vostřené vztahy. Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Vše přitvrdilo ve chvíli, kdy maminka malého Budulínka zemřela. Zdena je přesvědčená o tom, že za její smrtí stojí Leoš Mára a rozhodl se pro špatnou léčbu. A jak se s touto myšlenkou poprala? Opět běžela rovnou za docentem Valšíkem, aby Márovi pořádně zatopila.

Ten se samozřejmě se Zdeniným chováním nehodlá smířit a začne také vystrkovat drápky. Vypíše Zdenu ze všech jejích operací. To se mu ale ošklivě vymstí, protože doktorka Suchá zase uraženě naběhne do kanceláře docenta Valšíka a zahrne ho další hromadou stížností. Valšík stále nemůže přijít Márovi na jméno, a tak této situace poněkud využije a po několika výstrahách ho zbaví funkce primáře. To je pro Leoše velká rána. Je přesvědčený o tom, že žádnou chybu neudělal.

Kdo bude primářem nyní? A jaké jsou vlastně pohnutky lékařky Suché? Nabízí se hned několik možností. První z nich je touha Suché uspokojit své kariérní choutky a brousí si zuby na primářské křeslo. Zdenu už jsme ve vyšších pozicích mohli vidět, a tak by tato možnost možná příliš lidí nepřekvapila. Druhou možností může být potřeba spravedlnosti. Zdena je možná opravdu přesvědčená o tom, že Leoš přichází o své pracovní kvality a může být pro pacienty dokonce nebezpečný. Může tak tedy jednat z čistých pohnutek.

Nejpravděpodobnější se ale jeví varianta, že Zdena hledá viníka neštěstí, které potkalo jejího manžela, který si nešťastnou náhodou zlomil ruku a operace byla příliš komplikovaná. 

Zdroj článku:
  • Autorský text