Proměna Leoše Máry v Ordinaci v růžové zahradě

Proměna Leoše Máry v Ordinaci v růžové zahradě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Leoš Mára prošel asi nejvýraznější proměnou charakteru ze všech postav ze seriálu Ordinace v růžové zahradě. Pojďme si připomenout tuto jeho velkou změnu. 

Leoš Mára byl při svém příchodu do Ordinace v růžové zahradě snad nejméně oblíbenou postavou. Doktor to byl sice zkušený a dobrý, ale s jeho chováním a charakterem byly problémy. Nebál se ani těch nejšpinavějších intrik. Psychicky zničil i dceru docenta Valšíka Terezu, kterou svedl jen proto, aby mohl vydírat jejího otce, ředitele nemocnice.  

Leoš byl čistě zákeřnou a zlou postavou, na které nebylo opravdu nic dobrého. Jeho velkou vášní a koníčkem byly drogy. A ty se také staly záhubou jeho kariéry a diváci Ordinace v růžové zahradě se s postavou Leoše rozloučili na dlouhou dobu. O to víc překvapení diváci byli, když se jednoho dne tato postava objevila opět na scéně. Leoš se postupně vracel na scénu čím dál častěji. Dokonce se mu podařilo získat i křeslo primáře. V průběhu děje se ale jeho postava začala měnit. Objevovalo se stále více momentů, kdy se Leoš začínal chovat poměrně charakterně. A to byl šok nejen pro diváky, ale také pro kolegy seriálového primáře. Postupně si začal v nemocnici nacházet také přátelé a jeho zlá a drsná slupka se začala loupat.  

Největší proměnu jsme mohli zaznamenat, když se seznámil a postupně zamiloval do manželky svého syna Patrika. Na scénu přišla téměř zároveň s Patrikem Márou a bývalou manželkou Leoše. Táňa dlouhou dobu svého manžela věrně milovala, ale jejich vztah se nakonec rozpadl a Táňa poznala jiné muže. Velmi rychle se ale také sblížila se svým tchánem Leošem, do kterého se posléze zamilovala a on do ní. Tento vztah změnil Leoše Máru opravdu velmi výrazně. Stal se z něj charakter, a dokonce čekali s Táňou dítě. Po tragické nehodě, při které o toto dítě přišli, se rozešli, ale naštěstí to netrvalo příliš dlouho a v současných dílech už spolu tvoří opět spokojený pár.  

Manželé Děrgelovi si zahráli i manžele Márovi, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Myslím, že mi dá nejeden divák Ordinace v růžové zahradě za pravdu, že tato proměna se opravdu povedla.

Zdroj článku:
  • Autorský text