Ulice: Prokopovi se rýsuje šťastná budoucnost v Berlíně. Jen škoda, že mu trochu toho štěstí nezbylo pro Magdu

Ulice: Prokopovi se rýsuje šťastná budoucnost v Berlíně. Jen škoda, že mu trochu toho štěstí nezbylo pro Magdu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Řada diváků se nejspíš shodne na tom, že je Magda až příliš sebekritická. To, co oni vnímali jako naprostou sobeckost Prokopa, si ona vyložila jako svůj nátlak. Prokop jí vyčetl, že ho Magda zahnala do kouta, že bylo všechno podle ní. Přitom Magda s ním jen chtěla sdílet obyčejný partnerský život. Teď Prokop brečí na Mirkově rameni, tedy na rameni muže, kterému ukradl nevěstu před oltářem.

Nakonec z toho jako nejvíce komplikovaná osoba vyjde Magda, ne?

Magda, která by se pro Prokopa rozdala, skončila s prázdnou půlkou postele a se šrámem na duši. Prokop se s ní rozešel po tom, co ona nechtěla slevit ze svých normálních nároků na vztah. Kdyby ho Magda tlačila do svatby, neustále mluvila o prstýnku a chtěla s ním okamžitě počít dítě, dal by se Prokopův útěk od ní pochopit. Jenže věci jsou mnohem složitější, než se na první pohled jeví. Po rozhovoru s Mirkem se měli diváci možnost dozvědět, že nad Prokopem celou dobu visela jakási Mirkova kletba. Když se tehdy Mirek dozvěděl, jak se věci mají, šel k Prokopovi a doporučil mu, aby to znovu nepokazil. Neuvědomoval si přitom, že nad ním vynáší čarovnou formuli. Prokop se zasekl.

Najednou mu na Magdě vadilo úplně všechno. Magda při hádce dobře řekla, že si myslí, že ji chtěl jen proto, že patřila Mirkovi. Když pak byla jeho, nejevil o ni žádný větší zájem. Dokonce upřednostnil dovolenou s ex před prázdninami s ní. Už tehdy mělo být Magdě jasné, jaký Prokop ve skutečnosti je. Možná, že kdyby tehdy běžela za Mirkem, vzal by ji zpátky. Teď, když Prokop bude pracovat pod Mirkem, mu může vylíčit svůj pohled na věc a Magdu může popsat jako náročnou hysterku, od které nebylo úniku. A protože si Mirek vzpomíná, jak těžké bylo soužití s Magdou, možná mu bude přikyvovat a litovat ho, jaká je to Magda hrozná ženská.

Situace je teď pro Prokopa mnohem lepší než pro Magdu

A zatímco Prokop si bude moci vyčistit hlavu novou prací v Berlíně za úplně jiné peníze, Magda nejspíš zůstane doma, maximálně něco podnikne s Irenou. Škoda, že Prokop tehdy Mirkovu nabídku nevzal. Možná by neměl tolik prostoru uvažovat o vztahu s Magdou. Kdyby domů přinášel větší peníze, možná by se mohl cítit částečně jako Mirek.

Pak by mu mohla náležet i tak skvělá ženská, jakou je Magda. Ovšem kdyby měl myšlenky na to se k Magdě po prázdninách zase vrátit, Magdě bychom to nedoporučovali. To chce svůj život sdílet se srabem, který před problémy utíká? Možná, že se na odděleném bydlení nakonec dohodnou. Ale co to řeší do budoucna? To budou o případné děti pečovat na střídačku v bytě Prokopa a v bytě Magdy? A bude chtít Prokop vůbec někdy děti? U něj lze předpokládat, že bude natolik sobecký, že mu nebude dělat problémy připravit Magdu o to nejhezčí, co může žena zažít.

Zdroj článku:
  • Autorský text