Ondřej Studénka kdysi pohrdal nekonečnými seriály. Teď je za roli v Ulici vděčný

Ondřej Studénka kdysi pohrdal nekonečnými seriály. Teď je za roli v Ulici vděčný
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ondřej Studénka alias Prokop z Ulice původně studoval fakultu sportovních studií, a tak by vlastně mohl být učitelem tělocviku. Osud ho ale zavedl na divadelní prkna a probudil v něm lásku k muzikálům. Pak přišla příležitost hrát v nekonečném seriálu. Podobným typem televizní tvorby dříve pohrdal.

Prokop z Ulice věří na osud. Role přišla jako na zavolanou

Sedmatřicetiletý herec Ondřej Studénka působí v Městském divadle Brno, kde jsou jeho dominantou – pro někoho možná překvapivě – muzikály. Do povědomí diváků se totiž zapsal jako Prokop Junek z Ulice, kde toho zrovna moc nenazpívá, zato se často a hlučně hádá se svou seriálovou přítelkyní Magdou Procházkovou (Veronika Čermák Macková).

Narodil se 7. listopadu 1985, vystudoval gymnázium v Kroměříži, načež zamířil na Fakultu sportovních studií MU. Následně zvládl ještě JAMU. Kdyby se tedy nevydal na hereckou dráhu, mohl by třeba učit děti ve škole tělocvik. Roli učitele a následně i ředitele si ale vyzkoušel alespoň prostřednictvím zmíněné Ulice. Za časů svých studií na JAMU přitom tímhle typem seriálů vlastně docela pohrdal. Nyní, po letech praxe, to vidí jinak. Je vděčný za příležitost zahrát si v něčem, co má i po tak dlouhé době stále velkou sledovanost. Hrané hašteření s Veronikou Čermák Mackovou ho navíc baví, je to prý skvělá herečka.

„Věřím v něco jako osud, že máme někde svou cestu napsanou, takže nabídka přišla právě včas! Je to pro mě velká škola, obrovská zkušenost, a natáčení si začínám užívat,“ řekl Ondřej v rozhovoru pro Blesk pro ženy. K postavě Prokopa dodal: „Hrozně mi připomíná mě samotného tak patnáct let zpátky. Neví, co chce, kluk jeden nevyrovnaný. Hledá se, a ačkoliv je hodnej a něco zajímavého na něm je, tak s ním dost často není k vydržení.“

Magda a Prokop v Ulici
Magda a Prokop v Ulici. | Zdroj: TV Nova

Muzikálová hvězda na kapačkách kvůli plánovanému zákroku

Za tu dobu, co účinkuje v Městském divadle Brno, ztvárnil Ondřej Studénka řadu zajímavých rolí. S radostí vzpomíná např. na Karla Kubelika v muzikálu Sliby chyby, Earla v Pískání po větru, Aramise ve Třech mušketýrech, Carla v muzikálu DUCH nebo na Nicka Hurleye ve Flashdance. Aktuálně ho můžete vídat v muzikálech Monty Python´s Spamalot, Jane Eyrová, Matilda, Devět křížů aj.

Kromě toho si zahrál v seriálech Modrý kód (2017), Krejzovi (2018) a Případy 1. oddělení (2022). Fanynky Ulice před pár měsíci pořádně vyděsil, když na sociální síti zveřejnil fotografii z nemocničního lůžka, na které má v paži napíchnutou kapačku. Až o pár hodin později, během rána, svou situaci vysvětlil a divačky poněkud uklidnil. „Byla to plánovaná operace nosní dutiny a vše dopadlo dobře. Děkuji všem za starost.“

Dnes jeho Instagram plní mj. romantické fotografie s manželkou Evelínou, se kterou je už krásných deset let.

Zdroje článku: