Které herce z Ordinace v růžové zahradě nechali scénáristé zemřít a jakou smrtí?

Které herce z Ordinace v růžové zahradě nechali scénáristé zemřít a jakou smrtí?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Smrt je běžnou součástí života, a tudíž se nemůže vyhnout ani nekonečným seriálům, jinak by se až příliš oddalovaly realitě. Koneckonců, smrt jedné postavy může rozepsat příběh několika dalších, a tak proč ji do příběhu nezakomponovat? To si řekli i scénáristé Ordinace. Koho nechali zemřít?

Gita Petrová zemřela nečekaně a tragicky

Nikdo smrt oblíbené Gity Petrové (herečka Daniela Šinkorová) v Ordinaci v růžové zahradě nečekal. Její dějová linka byla pestrá a ani ve snu by diváky nenapadlo, že právě u této oblíbené doktorky se děj obrátí. A už vůbec ne, když měla před svatbou s Čestmírem Mázlem!

Jenže Daniela Šinkorová potřebovala nutně v seriálu skončit, a tak scénáristům nezbývalo nic jiného, než ji poslat na lékařský kongres do Německa, z něhož už se nevrátila.

Na nádraží se totiž tragicky připletla do rvačky neonacistů, při které utrpěla zranění neslučitelná se životem.

Honza Haken spadl z výškové budovy

Dramatem scénáristé nešetřili ani na herci Martinovi Trnavském, kterého coby stavitele Honzu Hakena nechali zemřít pádem z výškové budovy. V té době Honza Haken tvořil zamilovaný pár s doktorkou Pavlou Barnovou.

Určitě by šlo jejich příběh dost rozvinout, kdyby Martina Trnavského netlačila lepší nabídka ze slovenské Ordinace v růžové zahradě, kde hrál ředitele nemocnice.

Primář Frynta měl přežít, ale kvůli chybě musel pod kytičky

Děj sympatického primáře Frynty v podání herce Jana Šťastného zasáhla rakovina. Původně se měl ze zdravotních potíží po čase vyhrabat, jenže scénáristé udělali chybu v tom, že mu napsali ten nejzákeřnější druh, který přežít nelze. A tak chtě nechtě, musel zemřít. Scénáristé alespoň jeho boj o život natáhli, co to jen šlo.

Jan Šťastný, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Magda Mázlová zemřela na srdeční selhání

Mezi postavami, které v Ordinaci zemřely, jsou hned tři ženy Čestmíra Mázla. Tomuto sympaťákovi, který se v Ordinaci udržel až do jejího konce, zemřela žena Marcela, skoro manželka Gita a pak i manželka Magda. Tu hrála Markéta Plánková.

Ta podle scénáře poctivě přechodila chřipku, aby jí pak selhalo srdce. Díky této smrti však mohla Plánková zářit v jiných projektech, například v První republice nebo v Krejzových.

V Ordinaci v růžové zahradě zemřeli také Ladislav Potměšil jako doktor Aleš Čížek (na infarkt), Petr Konáš jako Robert Šambora (autonehoda), Michaela Kuklová jako Lea Vágnerová (sebevražda), Dana Batulková jako Marie Pokorná (selhání jater po žloutence) a další.

 

Zdroje: