ZOO: Sid ztrácí pevnou půdu pod nohama. Auto rodičů ve Slovinsku havarovalo a telefony mají nedostupné

ZOO: Sid ztrácí pevnou půdu pod nohama. Auto rodičů ve Slovinsku havarovalo a telefony mají nedostupné
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sid si na vlastní kůži vyzkoušela, co znamená nejistota a strach o své nejbližší. To jí pomohlo pochopit, co prožívá Adam, který se s nejistotou spojenou s osudem rodičů potýká už dlouhou dobu.

Ráno se za Sid zastavili otec s matkou, oba v dobré náladě. Jedou do Slovinska na obchodní jednání a mohla by z toho být další továrna. Prosí Sid, aby dohlédla na bratra, který má ještě nějaké zkoušky, ale potom má přijet, aby se podíval, jak to s obchodem vlastně funguje.

Sid vyprovodí rodiče a znovu ji přepadnou pochybnosti, zda bylo dobře, že se Adam vzdal cesty do Amazonie jen kvůli ní. Každý den vidí, jak je bez života, stále zadumaný a myšlenkami úplně jinde. Nemá ani chuť si někam vyrazit.

Když vstoupí k Sidonii do kanceláře její podřízený, tak ho chce vyhnat, že zrovna nemá čas. Jenže on se nenechá a Sidonie pochopí, že chce opravdu mluvit o něčem důležitém. Tak se dozvídá, že zařízení, které mají nainstalované v automobilu Alice a Eduard, vyslalo signál, že auto havarovalo hned po vjezdu do Slovinska. Sidonie zkouší volat, ale mobilní telefony jsou vypnuté.

Slovinsko sice není na konci světa, ale ani Sidonie nemá známé všude a není schopná nic o nehodě zjistit. Když ani po několika hodinách nic nezjistí, rozhodne se o situaci informovat Sid a zároveň potřebuje zjistit, jestli rodiče nevolali právě jí.   

Sid novinka zasáhne plnou silou a úplně se rozloží. Má divné tušení, že se něco zlého stalo. Bezradnost ji dohání k šílenství. Má pocit, že by měla něco udělat, ale na druhou stranu netuší co. Tez se nabízí, že s ní večer zůstane, ale to nemusí. Sid ví, že za chvíli přijde Adam, a tak už brzy bude mít u sebe někoho, kdo jí bude oporou.

Noc, kterou stráví bez spánku, jí na náladě nepřidá, ale nakonec přichází od babičky dobré zprávy. Rodiče jsou v pořádku, jen firemní právník je v nemocnici. Všechno chtějí Sid říct osobně a už jsou na cestě domů.

Sid nakonec zjišťuje, že autem rodičů jel právník, protože se mu jeho auto zdálo v nepořádku. Rodiče jeli jeho vozem. Ani nevěděli, že havaroval, protože si chtěli udělat den volna s romantikou v hotelu, a telefony proto vypnuli.

Sid je sice naštvaná, že zatímco se o ně bála, tak dováděli v hotelovém pokoji, ale na druhou stranu cítí úlevu, že jsou v pořádku. I zraněný právník dostal dobrou péči a měl by být v pořádku.

Zážitek ji však hodně ovlivnil. Sid už je přesvědčená, že musí Adama přece jen poslat do světa, aby zjistil to, po čem pátrá. Požádala o peníze rodiče, ale ti se na to moc netváří. O to větší překvapení jí připraví babička, která jí financování nabídne, a tentokrát to vypadá, že nemá ani zlé úmysly. I ona se nehodou a nejistotou dost vystrašila a možná se v ní pohnulo trochu svědomí. Ale u Sidonie nikdy člověk neví, co má v úmyslu.

Zdroje článku: