Anne s E na konci, seriál pro celou rodinu, který chytne za srdce

Anne s E na konci, seriál pro celou rodinu, který chytne za srdce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Anne with an E patří mezi nejsledovanější seriály na Netflixu. Oblíbí si ho nejen mladí, ale i dospělí včetně prarodičů. Z původní knižní předlohy Anna ze Zeleného domu od kanadské autorky L. M. Montgomery si seriál nese atmosféru 19. století a morální hodnoty. Okořeněn je navíc problémy dnešní doby jako jsou rasismus, šikana, sexuální orientace, zneužívání dětí a genderových rolí.

V Zeleném domě na ostrově prince Edwarda, v městečku Avonley bydlí osamělí sourozenci Matthew a Marilla, kteří se rozhodli vzít si do hospodářství posilu ze sirotčince. Místo očekávaného chlapce však přijede roztržité děvče, které usedlým sourozencům přinese do života nečekané zvraty.   

Zrzavá holka ze sirotčince Anne, kterou představuje půvabná irská herečka Amybeth McNulty, dostane každého nejen svou výřečností a odvahou, ale především bezprostředností a nadšením pro život. Amybeth McNulty sama prohlašuje, že role Anne je jí blízká: “Anne mě vždy přiměje podívat se kolem sebe a zajímat se o své okolí, o přírodu, vnímat všechnu tu krásu, ale i nespravedlnost ve světě a nezavírat před problémy oči.”

I přes svou oblíbenost je seriál kritizován za přílišnou angažovanost v aktuálních problémech, které se k původní knižní předloze nehodí. Amybeth se ke kritice vyjádřila slovy Anne: “My neničíme starou zeminu, ale vkládáme do ní nová semínka, která klíčí a půdu tak obohacují.”

Během tří epizod Anne vyroste v mladou dívku, která odjíždí studovat na univerzitu, ale v očích jí pořád jiskří plameny, které slibují nová dobrodružství. Bohužel čtvrté řady se fanoušci i přes sepsanou petici nedočkají, natáčení dalších dílů společnost Netflix zrušila. 

Anne s E na konci je seriál, který stmeluje rodinu, protože baví děti, dospívající i dospělé. Seriál s podmanivou hudbou, krásnou scenérií kanadské přírody a napínavým příběhem potěší a zahřeje na srdci.