Kdo je představitel nesnesitelného novináře Dalibora Tomáška z Ulice?

Kdo je představitel nesnesitelného novináře Dalibora Tomáška z Ulice?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kolem Jirky Hermana slídí mladý reportér deníku Na rovinu, který si chce nejspíš nasbírat nějaké profesní body. Kauza do školy donesené zbraně se mu náramně hodí. Nehledě na to, že si stejně informace do článku upraví podle sebe, už stihl navštívit Jirku, Pumrovou i Mastného. Kdo je ale představitel Dalibora Tomáška a bude mít v Ulici více prostoru? 

Petr Uhlík alias Dalibor Tomášek 

V Ulici se před koncem roku zničehonic objevila nová postava, kterou hraje třiadvacetiletý herec Petr Uhlík. Je v životě stejně neodbytný a ambiciózní jako jeho postava novináře Dalibora Tomáška? Herec Petr Uhlík je už kvůli svému nízkému věku na televizních obrazovkách neokoukanou tváří. Pokud divákům Ulice přišel herec nějak povědomý, mohli ho vidět v dalších televizních a jiných projektech. Objevil se v některých epizodách kriminálního seriálu Specialisté a podobně působil i v Ordinaci v růžové zahradě.

Vídat jste ho mohli ale i v seriálu České televize Špunti na cestě. Dále se objevil ve filmech Jan Hus, Rodinný film nebo Po strništi bos, kde si zahrál invalidu Vlastíka. Ačkoliv jeho působnost v televizních projektech není malá, má stále moc neokoukaný herec v Ulici šanci se televizním divákům dostat pod kůži o něco více. Ale bude to mít dost těžké vzhledem k tomu, že hraje zápornou postavu, která zkříží cestu rodině Pumrových. 

Dalibor Tomášek se v Ulici objevil proto, aby více zamotal dějovou linku Gábiny a Jirky. Vypadá to, že scenáristé těm dvěma nedají vydechnout. Jejich vztah zvládl Gábininu nemoc, Mastného narážky i Šimonovu šikanu. Ustojí i to, že se jim v soukromí bude šťourat investigativní novinář?

Dalibor Tomášek vleze do noty Mastnému 

Zničehonic se před domem Gábiny objevil mladý kluk, který Hermanovi zkřížil cestu a začal se ho vyptávat na to, jak to bylo s kauzou do školy donesené zbraně. Herman, který byl tímto setkáním překvapený, se nezmohl na slovo. Dokonce ve vzteku novináři z auta ukázal i prostředníček. To si samozřejmě Tomášek stihl vyfotit, čímž měl při nejmenším o jednu další novinovou senzaci postaráno. A zdá se, že práce novináře nemusí být ani tolik těžká, protože například Gábina Pumrová se mu přišla vyzpovídat sama. 

To ještě věřila, že s novinářem bude řeč. Jak se ale později přesvědčila, už při rozhovoru s ní přetáčel Tomášek všechna její slova. Nepochopil ani to, když se mu snažila vysvětlit, jak vážně tímhle může ublížit jejímu synovi Šimonovi. Později se Jirkovi omluvila, že měl pravdu a že za novinářem vůbec neměla chodit. Ale jak to bude s kauzou Jirky dál? Zdá se, že vůbec nejhorší na celé věci je fakt, že Dalibor Tomášek hraje do not Mastnému. Pro toho je Tomášek příslibem jeho zadostiučinění vůči Hermanovi, který ho neprávem poslal do vězení. 

Zdroje článku: