Ve středeční Ulici budou Mastný a Pumrová zachraňovat svatbu. On rozumným proslovem, ona dortíkem

Ve středeční Ulici budou Mastný a Pumrová zachraňovat svatbu. On rozumným proslovem, ona dortíkem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jirka je na Gábinu naštvaný a hrozí, že by mohl vycouvat ze svatby. Toho se alespoň obávají Mastný s Pumrovou, kteří opět vezmou věci do vlastních rukou. Radek promluví budoucímu zeťákovi do duše, zatímco Milena si ho zkusí usmířit slaďoučkým dezertem. Snad to bude stačit.

Radek a Milena hasí škody

Milena si to ve středu napochoduje do salonu, aby dceři vyčetla, že jí dosud nedala vědět, jak probíhala schůzka s panem soudcem. Pochopitelně hned začne neodbytně vyzvídat, a i když se jí Gábina pokusí znovu vysvětlit, že to celé byl špatný nápad, Milena poslouchá jen sebe. Jirka je teď naštvaný a zklamaný přesně, jak se dalo čekat.

Radka Mastného to nepřekvapuje. Kdyby Milena s Gábinou takhle obešly jeho, určitě by se taky naštval. Ano, souhlasí s Milenou, pokud jde o seznámení s panem soudcem a jeho pozvání na svatbu. Byla však chyba dělat to za Jirkovými zády. Měly mu o tom normálně říct, než se rozhodly jednat. Gábina však do poslední chvíle sama nevěděla, jestli na oběd s panem Hermanem starším vůbec půjde.

Přijme Jirka rozumné argumenty Radka Mastného?
Přijme Jirka rozumné argumenty Radka Mastného? | Zdroj: TV Nova

Radek by se nedivil, kdyby Jirka kvůli tomu všemu zrušil svatbu, což je představa, kterou si Milena vůbec nehodlá připouštět. To by snad neudělal, že ne? Pro jistotu se s ním Radek sejde, aby mu trochu promluvil do duše. Jirka zůstává mrzutý, nemá totiž rád, když ho někdo postaví před hotovou věc. Radek to chápe, ale zároveň se pokusí Jirku přesvědčit, aby si s otcem promluvil a zapomněl na staré křivdy. Co si vlastně v minulosti udělali tak hrozného? Ať už se mezi nimi stalo cokoli, otce má každý jenom jednoho. A pro rodiče to také není příjemné, když se mu dítě odcizí a přeruší veškerý kontakt. Radek zavzpomíná na náročnou pubertu vlastní dcery a možná se mu skutečně podaří Jirku alespoň trochu obměkčit.

Pokud se to snad nepovedlo Radkovi, třeba na tom bude mít zásluhu Milena. Ta se totiž později také přijde omluvit za vzniklé nedorozumění, jak tomu říká, a přinese s sebou výtečný sachr coby odpustek. Přimluví se za Gábinu a ujistí Jirku, že to celé spískala ona. Chtěla mu jen pomoct udobřit se s tátou, jelikož usoudila, že on s tím váhá kvůli jakési ostýchavosti.

Gábina se Jirkovi ještě jednou upřímně omluví a on její omluvu přijme. Dokonce souhlasí s tím, aby pozvali otce na svatbu. Když už ho s Milenou kontaktovaly, dobře tedy, ať je na svatbě. Ale na velké usmiřování to zatím nevypadá.

Gábina má pro Michala větší pochopení než Šimon

Šimon je na Michala pořád naštvaný a ve středu mu také prozradí důvod. Viděl ho se Žofkou, kvůli níž Michal evidentně zazdíval domluvené tréninky na příští herní turnaj. Michal se pokusí vykroutit, ale nakonec přizná pravdu. Poprosí nicméně Šimona, aby o jeho vztahu se Žofkou nikomu neříkal, protože ona si pořád přeje držet to v určité tajnosti.
Ačkoli se kluci domluví na další trénink a vše se mezi nimi zdá být zase v pořádku, Šimon si nadále bude připadat zrazený a ublížený. Myslel si, že jsou s Michalem kámoši, ale on z něho dělal blbce a lhal mu. Gábina už naproti tomu chápe, že jsou tajemství, která se druhým za určitých okolností těžko svěřují.

Žofka se o vztahu s Michalem pořád nechce moc šířit.
Žofka se o vztahu s Michalem pořád nechce moc šířit. | Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text