Zlatá labuť: Svůj první porod si Barbora Bočková jako Markéta užila naplno. Co ji stálo nejvíce sil?

Zlatá labuť: Svůj první porod si Barbora Bočková jako Markéta užila naplno. Co ji stálo nejvíce sil?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Před kamerami nevyrostla, protože teprve v pětadvaceti letech se rozhodla, že zamíří na DAMU. Dnes je jí třiatřicet a má za sebou už pár zajímavých rolí. O talentu není třeba vůbec psát. Markétu Ditrichovou zahrála znamenitě, a přitom šlo původně o malou roli která se měla objevit a zase zmizet.

Herečka Barbora Bočková věděla, že její postava zemře, ale původně to mělo být mnohem dříve. S tuberkulózou, která u ní vypukla už ve velké síle se dalo předpokládat, že nemoci podlehne. Tvůrcům se však nakonec Markéta tak zalíbila, že si ji v ději nechali, aby mohla páchat zlo. Její chování nakonec překvapilo i herečku, jak uvedla v jednom rozhovoru.

Taky jsem Markétě naletěla. Na druhou stranu mám vlastně tu možnost ukázat, že takoví lidé byli, jsou a budou.

Překvapilo ji také, že seriál měl tak velký úspěch a také pozornost, kterou diváci věnovali její roli. Z původní ostýchavé a rozmazlené slečny z vyšší společnosti, která se měla v seriálu mihnout jako domluvená snoubenka Petra Kučery, se nakonec stala pořádná seriálová mrcha, která velice promyšleně dokázala rozdělit zamilovanou dvojici Petra a Báru. Vytrvale jim jejich lásku komplikovala, a dokonce se jí podařilo překazit i Petrův útěk s Bárou, i když to vlastně ani nevěděla. Bára tak nakonec Petra vyhlížela marně.

Markéta a Petr
Markéta a Petr | Zdroj: TV Nova

Pro Barboru to byl první porod, který točila a jak popsala, srdce jí bušilo jako zvon. Celé natáčení bylo pro ni zvláštní a všichni byli velice opatrní kvůli děťátku, kterému bylo sotva pár týdnů a působilo křehkým dojmem. Překvapivě bylo pro Barboru nejtěžší na tomto natáčení, aby na konci, když vydechne naposled, zůstala její tvář klidná a nemrkala. Musela si také hlídat pohyb očí pod víčky, protože neumí být dlouho v klidu.

Markéta a Gruberová
Markéta a Gruberová | Zdroj: TV Nova

Hrát postavu, která dokáže předvést tolik barevných odstínů své povahy bylo pro Barboru velkou hereckou školou. Dokázala předstírat chudinku, oběť svých ambiciózních a vlivných rodičů, milující ženu. Postupně odkládala přetvářku a ukazovala svou krutou a bezcitnou povahu. Na druhou stranu žila každým dnem pod tíhou své nemoci a oslabení. Věděla, že je ve svazku, kde se láska jen předstírá a možná se její zloba vůči světu dala i pochopit. Bohužel kopala kolem sebe na všechny strany a dokázala ubližovat lidem, kteří ji nic neudělali. Tušila, že na světě dlouho nebude a sobecky si chtěla nárokovat lásku a soucit lidí jen kvůli své nemoci. Nakonec zjistila, že lásku si nevyžebrá, nekoupí, a dokonce ani tatínek nemůže Petrovi přikázat, aby ji miloval.

Zdroje článku: