Survivor Česko & Slovensko: Márty mačkal hada, jak mohl a Mikýřova vendeta se komplikuje skrytými imunitami

Survivor Česko & Slovensko: Márty mačkal hada, jak mohl a Mikýřova vendeta se komplikuje skrytými imunitami
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nikola spekuluje o tom, že musí změnit strategii, protože musí najít způsob, jak ve své cestě pokračovat bez Jany. V okamžiku, kdy jsou hráči na ostrově už přes šedesát dní, jejich život se poměrně citelně zúžil jen na herní prostředí, protože jsou od okolního světa odstřihnutí.

To, co možná divákům připadá směšné a dětinské, na ostrově řeší jako vážné životní problémy. Proto je vždy Survivor ke konci nabitý emocemi. A to se dokonce stalo i tentokrát, přestože ještě před pár týdny se u nudné podívané divákům spíš zavíraly oči.

Mikýř stále rozdýchává „zradu“. Na celé věci mu vadí nejvíc to, že ho podrazil Pirát. Pirát se nijak provinile necítí. Tím, že se chtěl Mikýře zbavit, si jen chtěl zvýšit šance na výhru. U diváků ale moc nezabodoval a na Mikýřovu stranu se přidávají i ti, kdo až donedávna nechápali, co na něm všichni vidí. Ještě pár epizod nás čeká a nezbývá než doufat, že pomstychtivost, která je překvapivým kořením tohoto ročníku, ještě chvíli na ostrově zůstane.

Mikýř nelení a začíná si budovat novou alianci. Tak složité to nemá. Nikola a Radek ve spojení s ním doufají, že budou mít větší šanci se dostat ve hře dál. Bandurko už klasicky vyčkává, kdo přijde s lepší nabídkou a Martin, kterého všichni podceňovali, konečně odkryje karty.

Pirátovi zatím dochází, že k Tomášovi a Mártymu musí získat Martina a Bandurka, aby byly počty na jeho straně. Na romantické procházce s Mártym se znovu vrátili k Mikýřovi, že nechápou jeho teatrální vystoupení. Myslí si, že se zachoval jako malý chlapec a v očích má nenávist. Mají tedy jasno a chtějí se ho zbavit. Jde o to, zda vymyslí, jak na to.

Radek označil Piráta za sr..e a to stejné si myslí o Tomášovi. Tomáš si zašel podebatovat s Bandurkem a naivně si myslí, že mu může věřit. Tomáš si je vždy vším jistý na sto procent. Proto ujistil i Piráta, který se začal vtírat do přízně Martina, že i jeho mají na své straně. Přece je jasné, že Martin bude chtít být v jejich silné pětce, aby se mohli zbavit Mikýře, Radka a Nikoly.

Martin to vidí trochu jinak, a je mu jasné, že by ze slavné pětice potom odešel jako první. Jako vždy si ale dokáže zachovat výraz ňoumy, který je vděčný za každou nabídku ve hře.

Souboj o imunitu

Krátký a zajímavý souboj prověřil, jak je na tom poslední osmička soutěžících s rovnováhou. Nikola s Bandurkem odpadli hned a o náhrdelník a odměnu si zabojovali Radek s Martinem, který si nakonec záchranu vybojoval.

Už během souboje se s Radkem dohodl, že se vzájemně pozvou na odměnu a Martin přibral ještě Nikol, která na žádné odměně zatím nebyla. Martin měl ještě vybrat jednoho hráče na misi a na tu poslal Bandurka. Ten selhal a přišel o hlas na další kmenové radě. Nikdo mu to ale nevěřil.

Trojice vyvolených si užila potápění kolem lodního vraku a hostinu, kde to na plné čáře vyhrál dezert a zmrzlina. Talíře byly dokonce vylízané.

65. den

O Martina je velký zájem. Tomáš, který se má za velkého stratéga, se nabídl, že ještě s Martinem promluví, aby mu připomněl všechny výhody, které mu Pirátova aliance může nabídnout. Tomáš si je jistý, že Martin nemá hlavu na to, aby něco plánoval, a proto je vlastně šťastný, že má tu šanci být v jejich dokonalé alianci. Martin také dostal informaci, že aliance Piráta bude hlasovat pro Nikol, což se ukázalo jako lež.

Mikýř si už z plánování dělá legraci, protože jak sám řekl, už tolikrát měl dokonalý plán a stejně bylo nakonec všechno jinak. Pirát nebo Márty mohou vytáhnout imunitu. I kdyby ji Radek zrušil svou herní výhodou, pořád si kluci mohou nějakou imunitu darovat mezi sebou. Nikdo si ale nemyslí, že by chtěl Pirát někoho zachraňovat. Mikýř také zvážil to, že Bandurko mohl lhát a z mise mohl přijít s nějakou herní výhodou, třeba s hlasem navíc. To by potom mohl zamíchat kartami, kdyby se dal na stranu k Pirátovi.

Kmenová rada

Mikýř chtěl vzbudit dojem, že z kmenovky neodejde, dokud se nezbaví Piráta. Šlo však o zastírací manévr. Také si vtipně rýpl do Tomáše, že už má z toho, jak leze Pirátovi do zadku, na hlavě hnědý kužel.

Z hlasování si odnesl 3 hlasy Radek (ne Nikola, jak tvrdili kluci Martinovi) a se čtyřmi hlasy potvrdili své nesympatie k Mártymu lidé kolem Mikýře. Bandurko byl rád, že nehlasoval, a tudíž má stále šanci hrát hru na obě strany.

Márty si hrdinský po rozbití vázy s vodou vzal do duelu Nikolu. Asi doufal, že ve fyzický náročnější bitvě by mohl mít výhodu. Jenže šlo o skládačku a když Nikole nikdo nestál za zády, hada nakonec složila v rekordním čase. Márty vtipně dodal, že mačkal hada jak šel, ale nezvládl ho.

Zajímavé je, že před duelem si Márty odložil dvě celé skryté imunity u Piráta, kdyby náhodou vypadl. Pirát dostal také úkol, aby jednu imunitu dal Tomášovi.

Imunity asi Mikýřovi trochu zkomplikují jeho vendetu.

Zdroje článku: