V páteční Ulici si to Magda slízne od Ireny za svá nepodložená obvinění proti Soně

V páteční Ulici si to Magda slízne od Ireny za svá nepodložená obvinění proti Soně
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Irena se v pátek dopustí další chyby, kterou ale vůbec nemusí mít na svědomí. Magda dospěje k názoru, že za vším stojí Soňa, a také to Ireně bez rozmyslu oznámí. U paní ředitelky se však nesetká s pochopením, právě naopak. Irena jí za falešné obvinění vynadá.

Soňa škodí, a přitom je za hvězdu

Soňa tajně vlezla Ireně do počítače a v tabulkách pozměnila jméno jedné studentky. Irena se tak následujícího dne, právě v pátek, znemožní, když za premiantku označí dívku, která má ve skutečnosti špatné známky, a málem ji odmění stipendiem.

Zákeřná zástupkyně ji po tomto trapném zážitku ještě povzbudí se slovy, že něco takového se může stát každému. Šlo jen o nedorozumění, kterým není třeba se trápit. Irena ale ví, že si materiály několikrát podrobně prostudovala. Jak se mohla splést? Soně nicméně ještě poděkuje za to, že ji v nouzi nejvyšší opravila a zachránila.

Irena hájí Soňu a Magdě nevěří

Magda bude Ireninu omylu také přítomna a samozřejmě si hned vzpomene, že předchozího dne viděla Soňu vycházet z ředitelny v době, kdy tam nikdo jiný nebyl. Irena dávno předtím odešla za Radovanem, jenž kolem školy vozil synka v kočárku. Je možné, že Soňa využila příležitosti a hrabala se ředitelce v počítači? Po všech zkušenostech, které s ní Magda bohužel má, by se tomu rozhodně nedivila.

Ačkoli ji Otík a Eddie odrazují od jakýchkoli dalších kroků ze strachu, že se to nakonec obrátí proti ní, Magda si nemůže pomoct a půjde Irenu varovat. Zcela otevřeně nadnese, že Soňa mohla v tabulkách provést změny, a dokonce bude požadovat, aby se Irena přesvědčila sama a podívala se na datum poslední úpravy. Ředitelka rychle vypění a vyčte Magdě, že neprávem obviňuje nevinnou a velmi schopnou zástupkyni, která podle ní nedělala v ředitelně nic jiného, než že materiály procházela a seskupovala dohromady. Magda ale odmítne ustoupit, a tak jí rozčilená Irena vyhoví.

Magda vytáhne do marného boje proti Soně.
Magda vytáhne do marného boje proti Soně. | Zdroj: TV Nova

Čas posledního zásahu však bude dalším sporným bodem. Magda prohlásí, že v dané době už Irena nebyla ve škole. Ta ale namítne, že na hodinky se během jejího odchodu nikdo nedíval. Klidně tu chybu v materiálech mohla způsobit sama. Zkrátka, zaslepená paní ředitelka se nedá přesvědčit, navíc Magdu důrazně pokárá. Jejich přátelství tak utrží další šrám.

Magda chce prozkoumat Irenin počítač

Večer se Magda sejde v Coolně s Eddiem a Otíkem. Eddie však její spekulace považuje za paranoidní a přehnané, proto Magda raději počká, až zase odejde, než začne pouze s Otíkem znovu řešit Soňu. Jediný Ota skálopevně věří, že Magda má ve všem pravdu, že zástupkyně chystá další podrazy. Zároveň ale kamarádku upozorní, že už by do toho neměla zasahovat.

Zděsí se, když mu Magda prozradí, k jakému činu se ve jménu Irenina dobra chystá. Chce totiž zjistit, jak snadné je do jejího počítače v ředitelně proniknout. Zná Soňa heslo, anebo Irena ani žádné nemá? Podle Oty je tohle chůze po hodně tenkém ledě. Dá se předpokládat, že Magdě se její plán ošklivě vymstí…

Zdroj článku:
  • Autorský text