Ulice: Místo učení se ve škole řeší, kdo s kým spí. Kritiku sklízí Prokop, Magda i sama ředitelka

Ulice: Místo učení se ve škole řeší, kdo s kým spí. Kritiku sklízí Prokop, Magda i sama ředitelka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
To, co se odehrává na gymnáziu v Ulici, přesahuje všechny meze. Místo obvyklých školních záležitostí tam dostávají prostor hlavně intriky, hádky, romantické úlety a další průšvihy. Je fajn, že se něco děje, ale Irena by nemusela peskovat Magdu a obě by měly přemýšlet, než něco vypustí z úst.

Přátelství Magdy a Ireny čeká těžká zkouška

Ireně Landové v nejnovějších epizodách Ulice rupnou nervy. Ostře se pustí do Magdy s tím, že by byla ráda, kdyby jí podřízení nedávali ustavičně najevo, že něco nezvládá. Najednou tedy Magda není ničím víc než podřízenou? Myslela si, že jsou kamarádky. Ano, ale podle Ireny se kamarádky podporují, kdežto Magda ji poslední dobou jen podceňuje. Ta namítne, že se akorát snaží pomoct. Člověk přece může občas udělat chybu, na něco zapomenout.

Irena však drsně odvětí, že by se Magda měla radši soustředit na vlastní chyby. Štve ji, že se jí motá do povinností ředitelky, když si sama neumí zorganizovat ani svůj osobní život – zvlášť když to ovlivňuje i její práci, viz čachry se školním výletem. Magda odmítla jet na turisťák se Soňou a také Ireně otevřeně přiznala důvod. Měla vůči Soně výčitky, protože se vyspala s Prokopem. Právě to Landovou rozčílilo a zklamalo.

Magda a Irena se dosud vždy podporovaly.
Magda a Irena se dosud vždy podporovaly. | Zdroj: TV Nova

Kdo tady má ale skutečné právo být rozhořčený? Ředitelka, jež musí řešit osobní problémy na pracovišti a plete se kolegům do soukromí, anebo Magda, která se pouze snažila být upřímná? Klidně mohla dát Ireně na poslední chvíli vědět, že nikam nepojede třeba kvůli nemoci, ale řekla jí pravdu. To se jí moc nevyplatilo. Mimochodem ji vážně naštvalo, že Irena hned Prokopovi vyzvonila, že o jejich úletu ví. Pravda, vyprovokoval ji tím, že si pokrytecky hrál na profesionála, omlouvá ji to však? Diváci se nad těmito otázkami vášnivě dohadují.

„Irena by se neměla plést do soukromí svých podřízených, ale na druhou stranu musí dělat pořádek,“ píše jedna z divaček, zatímco druhá namítá: „A podřízení by si tyhle věci neměli tahat do práce. Ona to pak za ně musí řešit.“

Pro čistě školní záležitosti nezbývá mnoho prostoru

Někteří kritizují Irenu za to, jak se poslední dobou k Magdě chová, možná částečně i pod vlivem Soni a jejích intrik, ale mnozí jiní mají výhrady vůči Magdě nebo Prokopovi a vinu hledají u nich.

„Magda je děsná slepice. Nedokáži si představit, že bych vykecávala, co jsem dělala s bývalým. Co je komu do toho! A ona to hned vyslepičí několika lidem. Už mě slečna spravedlivá začíná štvát. Ať žije Soňa a ať ukáže Ireně, co je zač. Irena jí určitě všechno vyzvoní a pak bude tóčo. Vždyť Irena byla sama do Prokopa zamilovaná a on dal přednost Magdě. No a Magda chrápala i s Eddiem. Fajn škola.“

Otík už má vztahových krizí kolem také plné zuby.
Otík už má vztahových krizí kolem také plné zuby. | Zdroj: TV Nova

Škola v Ulici to od diváků schytává i jako celek. Vzhledem k výše uvedeným zápletkám tam skutečně nezbývá mnoho prostoru pro samotné učení a normální chod. Ale aspoň se děje něco zajímavého, pravda?

„Tahle uliční škola řeší školu jen okrajově, hlavně se tu řeší, kdo s kým aktuálně spí, kdo koho právě pomlouvá a co dělá Jaromírek. Velká městská dvojškola jen se čtyřmi kantory a ředitelkou, která je jak dr. Jekyll a Mr. Hyde. Naivka Magda, farizejka Soňa, promiskuitní Prokop, napravený feťáček Eddie a usedlý fotřík Oťas. Pěkné panoptikum našeho školství!“

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři