Dnes v Ulici: Jak to, že z Hynkových hor není nikdo na větvi?

Dnes v Ulici: Jak to, že z Hynkových hor není nikdo na větvi?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když žijete ve vlastní bublině, je jasné, že časem to s vaším okolím začne drhnout. O to více, pokud chcete být jeho aktivní součástí, nebo dokonce od ostatních vyžadujete respekt, chválu a uznání. To vše by Hynek rád slyšel od Dáši i od svých kluků... ale ne a ne se dočkat.  Místo toho je spíše za idiota.

Hynek musí spolknout velkou dávku ponížení 

Hynka mohou diváci vidět jako vyskakujícího kohouta na smetišti. Chce uznání, ale neumí si ho přirozeně získat. Na to je machr Jirka Herman, který mu mimochodem už několikrát ladně srazil jeho hřebínek. Pamatujete, jak mu vytáhl trn z paty na horách? To bylo pro Hynka opravdu velké ponížení. Nehledě na to, že musí snášet, že je Herman policista a Šimon k němu vzhlíží tak nějak přirozeně. Dokonce Šimona vytáhl z pěkné řádky průšvihů. A Hynek? Jeho taktika příkazů, zákazů, pevného režimu, pravidel a zápřahu zkrátka nefunguje. Ne na ženy, ne na pětileté kluky ani na kluka v pubertě, jejichž snem je živit se jako profesionální hráč online her.

Hynek získal poukaz na hory, ale nikdo z toho není odvařený 

Kromě výše zmíněného Hynek také bere velmi vážně svou práci. Jen on má své klienty, jen on má kariéru. A když mu poté jeden vážený klient nabídne pobyt na horách mezi svátky, je přece jasné, že se tam všichni budou těšit. Ne? Možná v Hynkových snech. Realita je o dost krutější. Za takový poukaz by možná ještě nedávno byli rádi Marečkovi, kteří se na poslední chvíli rozhodli, že svou rodinu budou stmelovat na přeplněných a vyprodaných horách. Hynek tedy v rukou drží potencionální zlato. Sehnat pobyt těsně před Vánoci je nemožné... a přesto nikdo neskáče do vzduchu radostí. Pro Dášu je to jen další komplikace, Tomáškovi je to více méně jedno a Šimon... toho to vyloženě štve. Jediný, kdo se na hory opravdu těší, je tedy Hynek. I tomu už začíná úsměv na rtech vadnout. No možná by měl ubrat. 

Šimon nechce s tátou na hory, chce mít úplně normální vánoční prázdniny 

Možná i proto, že to Hynek podal jako hotovou věc, se Šimon k návrhu jet na hory staví do opozice. O vánočních prázdninách měl totiž úplně jiné představy – úplně obyčejně chtěl kysnout u počítače jako každý kluk v jeho věku. Snad by na to měl i nárok. Alespoň Gábina si to myslí. Navíc není to jen zbytečná ztráta času. Hraní online her je dnes normálně obor, kterým se dá i uživit, pokud jste v něm dobří. Jenže být dobrý, to znamená věnovat se tréninku. A to dost dobře nejde, když vás otec vybije přes den na sjezdovce a po zbytek času hlídáte mladšího bráchu. Gábina správně tuší, že tady se Hynek zase bude stavět na zadní. Jak je ráda, že už s ním dávno není. Jeho nátura a její kariéra by nešly skloubit ani za nic na světě.

Zdroj článku:
  • Autorský text