Je Sandra ze ZOO jen rozmazlená, mámou nepochopená holka? Anebo je v právu?

Je Sandra ze ZOO jen rozmazlená, mámou nepochopená holka? Anebo je v právu?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V nejnovějších epizodách seriálu ZOO můžeme sledovat vývoj Sandry a jejího vztahu nejen s matkou Stáňou, ale i dalšími postavami. Jak nové události zamávají se Sandřiným psychickým stavem? A jsou vůbec její výlevy oprávněné?

Přestože nová sezóna ZOO startuje v televizi až od září, na webu je již k nyní ke zhlédnutí několik úvodních epizod, ve které se rozjíždí nové dějové linky a rozvíjí některé postavy. Jednou z nich je Sandra Smíšková, dcera ošetřovatelky lemurů Stáni. Právě Sandřiny problémy ve škole se pak stanou stěžejním tématem k řešení mezi Stáňou a jejím bývalým manželem.

Sandra totiž poslední dobou ve škole zrovna neprospívá a hrozí jí propadnutí z několika předmětů. Tuto situaci oznámí Stáni právě její bývalý manžel, který na Stáňu apeluje ve vyvíjení vyššího tlaku k dosažení lepších výsledků. Stáňa se nejprve s dcerou snaží zacházet přátelsky a přesvědčit ji o tom, že zlepšení prospěchu by mělo být jejím hlavním studijním cílem. Ta ji však prakticky ignoruje a tvrdí, že učivu zkrátka nerozumí a doučování striktně odmítne. Následně tedy Stáňa vybouchne a oponuje Sandře, že pokud nehodlá zlepšit svůj prospěch, nastoupí na brigádu do ZOO.

Jenže nic není tak růžové, jak Sandřina matka původně plánuje. Sandra má totiž věčně nějaký problém i s domluvenou brigádou. V jednu chvíli je to nutnost vstávání na 7 hodin ráno do práce, pak zase nevkusný outfit údržbáře, který ji údajně ztrapní před kamarády. Stáňa přesto bojuje o to, aby Sandra v práci pokračovala.

Vztah matky a dcery se v rodině Smíškových komplikuje. Kdo je však skutečně na vině? Dá se Sandře vůbec zazlívat, že se snaží vzepřít Stániným pokynům a rozkazům? Vždyť v důsledku svých vlastních problémů se Stáňa ani nezajímala o prvotní příčinu horšího prospěchu své dcery, který pramení z její chuti přejít na jiný typ školy, kde zkrátka bude míň matematiky a podobných předmětů. Jen stěží lze tedy o Sandře mluvit jako o rozmazlené holce. Spíš zůstala svými rodiči nepochopena. Naštěstí má oporu v Edovi, který jí poradí právě v navázání vzájemné komunikace se Stáňou, která nakonec vyústí v obnovení jejich vřelých rodinných vztahů.

Zdroj článku:
  • Autorský text