Eliška ze ZOO, máma dvou raubířů a samoživitelka – co o ní víme?

Eliška ze ZOO, máma dvou raubířů a samoživitelka – co o ní víme?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ošetřovatelka žiraf Eliška je rázná, hrdá a veselá žena, která se nebojí tvrdé práce a u toho ještě stíhá vychovávat své dva synky. Když náhodou něco nezvládá, tajně jí pomůže její obdivovatel, fotograf Robert.

Těžce pracující máma

Eliška Krásná, kterou v seriálu ZOO hraje Lucie Polišenská, to v životě neměla jednoduché, ale s nepřízní osudu se pere s houževnatostí a ironií sobě vlastní. Je dcerou veterinářky Anežky (Pavla Tomicová), s níž pracuje v zoologické zahradě ve Dvoře Králové, a sice jako ošetřovatelka u žiraf. Většinu dne tráví tím, že připravuje krmení pro žirafy, uklízí výběh a lamentuje nad průšvihy, které denně tropí její dva synkové, Mikuláš (Matyáš Sekanina) a Matyáš (Viktor Sekanina). Nezbývá jí tak čas na randění, což jí ovšem ani v nejmenším nevadí. Mnohem větší vrásky to způsobuje její mámě, která se jí ustavičně snaží někoho dohazovat.

Se vším si chce poradit sama

S otcem svých dětí se Eliška nestýká a volá mu jen v případě nejvyšší nouze. Ten chlap je totiž samé zklamání a o kluky se vůbec nestará, dokonce na ně ani nepřispívá tak, jak by měl. V důsledku toho si samoživitelka Eliška musela hodně věcí odříct. Mikuláš a Matyáš samozřejmě prahnou po videohrách a drahých školních výletech, ale ne vždy je možné si takové věci dovolit. Naštěstí má Eliška v ZOO strážného anděla Roberta Kajnara (Jan Vápeník), který ji tajně miluje a udělá pro ni první poslední – pochopitelně tak, aby o tom neměla ani tušení, protože je hrozně hrdá a o pomoc si sama nikdy neřekne.

Vzala Aničku pod křídla

Byla to právě Eliška, kdo se jako první ujal hlavní hrdinky Sidonie Aničky a pomohl jí získat práci v ZOO. Vlastně si Aničku tak trochu adoptovala. Dohlíží na ni, odrazuje ji od špatných rozhodnutí a chrání ji jako lvice proti každému, kdo by se jí odvážil ublížit. Pro Aničku tak v ZOO představuje nejbližší kamarádku a spolehlivou vrbu, jíž se nebojí svěřit s rodinnými starostmi ani milostnými problémy. Ani jí ale dívka zatím nepřiznala pravdu o své skutečné totožnosti a bohatém sklářském rodu, z nějž pochází. Uvidíme, co si budoucnost pro obě děvčata ještě připraví…

Zdroj článku:
  • Autorský text