Brázda a Polák ze seriálu ZOO jsou dvojka k pohledání

Brázda a Polák ze seriálu ZOO jsou dvojka k pohledání
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Náměstek Lubor Brázda nemůže Marii Roklové odpustit, že mu sebrala ředitelské křeslo v zoologické zahradě. Denně proto střádá ďábelské plány, jak se jí pomstít a vystrnadit ji, s čímž mu věrně pomáhá asistent Albert Polák, expert přes marketing.

Nepostradatelní záporáci

Tak jako šmoulové mají svého Gargamela, ředitelka Roklová má Lubora Brázdu a Alberta Poláka. Tihle dva výtečníci se podobně jako animovaný pohádkový čaroděj neustále pokoušejí škodit a intrikovat. Kují pikle proti vedení a vymýšlejí čím dál rafinovanější a nebezpečnější nápady, jak dosáhnout svých cílů a vyštvat Roklovou ze zoo. A stejně jako chudák Gargamel vždycky pohoří. Bez nich by to ale vlastně nešlo, protože o čem by pak seriál byl? Brázda (Pavel Nečas) a Polák (David Gránský), klasičtí komičtí padouši, kteří na své jednání pokaždé doplatí, jsou zdrojem vzrušujících konfliktů a zajímavých zápletek.

Spousta pokusů, nulový úspěch

Člověk by už ani nespočítal, kolikrát se Lubor s Albertem snažili na Marii Roklovou vyzrát – marně. Zkoušeli škodit její rodině. Postarali se o to, aby její manžel Karel dostal ve škole výpověď a také aby do baru jejích synů Marka a Vojty přišla kontrola z hygieny. Nedávno zase fingovali vážnou nehodu, při níž měl nicnetušící Franta Kolman srazit chodce, jenž by na zoo vysoudil tučné odškodné. Dokonce se kvůli tomu domluvili se zkušeným kaskadérem, ale promyšlený plán jim zatrhl starosta Bavor.

Brázdovy ambice rostou

Další příležitost k útoku jim nabídla sama ředitelka, když poskytla peníze z účtu zoologické zahrady na cestu pana Hrušky do Afriky. Ten částku výrazně přečerpal. Kdyby kontrola z finančního úřadu zjistila, že firemní peníze padly na osobní účely, vyhazov by dostala právě Roklová. Toho samozřejmě nemohl Brázda nevyužít a ihned ji na finančním úřadě udal. S pomocí Sidonie se však ředitelce podařilo chybějící částku nahradit, a tak z toho zase vyšla bez újmy a Brázda by si mohl vzteky rvát vlasy, pokud by ovšem nějaké měl. V nejnovějších dílech přesune pozornost na starostu, který je mu trnem v oku také už příliš dlouho. S Albertem proti němu rozjede kampaň s úmyslem nahradit ho na jeho pozici.

Zdroj článku:
  • Autorský text