Zlatá labuť: Počáteční rozpaky z nové postavy ředitelky jsou pryč. Diváci se jen nemohou shodnout, zda má políčeno na Petra, nebo na Alenu

Zlatá labuť: Počáteční rozpaky z nové postavy ředitelky jsou pryč. Diváci se jen nemohou shodnout, zda má políčeno na Petra, nebo na Alenu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šárka Krausová, která hraje ředitelku obchodu Adamovou, žije na statku, a tak natáčení v dobových kostýmech pro ni byla velká změna. Se štíhlou postavou nechává vyniknout úchvatné dobové kostýmy a některé divačky už ji pasovaly na nejlépe oblečenou ženu v seriálu, kde si tuto pozici dlouho držela Kristýna Ryška.

Antonie je plný obchodní dům, a protože je velice všímavá a důvtipná, za krátkou dobu si udělala svůj názor na vztahy lidí, kteří v obchodním domě pracují. Samotná ředitelka je trochu záhadná, pokud jde o vztahy.

Jisté je, že u zaměstnanců sbírá plusové body. Chce pomáhat, pokud je to možné. Přestože má z Grubera nahnáno, snaží se v jeho přítomnosti tvářit odhodlaně a suverénně. Už zjistila, že si musí dávat pozor na Lhotského, protože tento slizký ubožák je připravený si zasloužit u Němců uznání za loajalitu za každou cenu.

Její dobré organizační schopnosti už ocenil i Petr Kučera, a to původně z její přítomnosti v obchodě nadšený nebyl. Už viděl na ředitelském postu šéfa ostrahy Macha, který svou loajalitu a vlastenectví už předvedl.

Petrovi rozhodně nemohlo ujít, že by mladá žena nakažená francouzskou svobodomyslností neměla nic proti tomu, kdyby jeho zájem přesáhl hranice pracovního vztahu.

Jenže si zároveň nelze nevšimnout, jak ožila, když pochopila, že mezi Irenou a Alenou je něco víc než jen pracovní vztah, přestože obě k sobě přistupují s rozpaky a s velkou ostražitostí.

Antonie se také dozvěděla, že má Alena trápení s Gruberem, jenže zatím nepřišla na to, jak mladou prodavačku před německým důstojníkem ochránit. Už pochopila, že s Gruberem si zahrávat nemůže a každý krok vůči němu musí dobře promyslet. Našla sice spojence ve Valerii, ale ani ona nemůže nic udělat, protože musí chránit také svou dceru Kristýnu.

Jedno je však už zřejmé. Alena se určitě ředitelce líbí i jinak než jen jako bezproblémová prodavačka. Alenka je teď jako vyplašená srna, kterou nahání nacistická bestie. Bohužel u Ireny se slibované pomoci nedočkala. Možná si všimne, že Irena není jediná žena v okolí, která je „jiná“, a mohl by z toho být další skandální románek. Lesbická dějová linka se divákům moc chybí a v té hrůze a v lavině špatných událostí by to mohlo seriálu dát alespoň jeden romantický vztahový impuls.

O herečce

Šárka s manželem Ondřejem Krausem
Šárka s manželem Ondřejem Krausem | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Šárka Krausová působí v seriálu jako pravá městská dáma, ale pravdou je, že se svým manželem Ondřejem Krausem žije na velkém statku a našla zálibu v pěstování bylin. Na plné čáře u ní vyhrála voňavá levandule, ze které dělá sirup a zajímá se o její další využití. Ráda by se časem naučila pěstovat celou škálu léčivých bylin, protože se o lidové léčitelství a přírodní způsob života zajímá, ale zatím se jí pěstování moc nedaří. V jednom rozhovoru prozradila, že zatím se jí daří kromě levandule jen máta, která je podle ní hodně odolná.

Život na statku jí také umožnil vrátit se ke koním. Jako dítě ji láskou ke koním nakazil soused Václav Vydra, ale kvůli časovému vytížení si od ježdění dala na čas pauzu. Bydlení na statku jí však umožnilo mít dokonce svého koně. Právě citové pouto k vlastnímu zvířeti považuje za nádhernou věc.

Kdyby si chtěl Gruber vyjet s novou ředitelkou obchodního domu na koni, měla by herečka velkou výhodu!

Zdroje článku: