Televize Seznam nabízí opravdu zajímavé kousky online

Televize Seznam nabízí opravdu zajímavé kousky online
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Od ledna 2018 si může na svých obrazovkách naladit stanici TV Seznam. Zaměřuje se zejména na publicistiku a zpravodajský obsah. Na webových stránkách naleznete kompletní archiv, včetně mnoha zajímavých filmů.

Původní videotéku Stream.cz zakoupila společnost Seznam.cz a v dubnu 2019 ji nahradila obsáhlejším portálem televizeseznam.cz, která zastřešuje veškerý videoobsah přidružený k Seznamu, včetně Streamu. Kromě pořadů ze všech možných odvětví zde nalezneme také obsáhlou kategorii filmů. Všechen obsah je navíc zadarmo, což je na druhou stranu vykoupeno zobrazováním reklam. Nejedná se o komerční trháky, ani se nesnaží konkurovat Netflixu nebo HBO, ale je zde k nalezení několik opravdu kvalitních plátků. 

Amy (2015)

Jeden z nejsilnějších dokumentů všech dob. V roce 2011 byla britská zpěvačka Amy Winehouse nalezena mrtvá ve svém domě. Příčinou byla otrava alkoholem. Až tehdy vyšlo najevo, jak moc stinná pro ni odvrácená strana slávy byla. Dokument režiséra Asifa Kapadia nabízí množství do té doby nezveřejněných archivních záběrů a Amy představuje v úplně novém, lidském světle. Vychází najevo, že jediné, po čem autorka hitu Back in Black toužila, bylo dělat hudbu, nikoli být velkou hvězdou. 

Pátrání po Sugar Manovi (2012)

V kategorii dokumentů o populárních osobnostech ještě zůstaneme. Sixto Rodriguez, původem z Detriotu, v 60. a 70. letech vydal dvě alba, která zůstala prakticky bez ohlasu. Tedy alespoň to si myslel a byl nucen vydat se raději kariérou dělníka na stavbách. Jeho nahrávky se ze Států dostaly až do Austrálie a Afriky. Neznámo jak se jeho tvorba začala šířit v politicky izolované Jihoafrické republice, kde vzbudila větší ohlas, něž jakýkoli jiný interpret v historii. Zároveň s nahrávkami se ale šířila informace o tom, že jejich autor spáchal sebevraždu. Přesto se v 90. letech našla dvojice fanoušků, která se po neznámém interpretovi rozhodla pátrat a Rodriguez se konečně dočkal své kýžené slávy. 

Divoké povídky (2014)

U povídkových filmů není vždy samozřejmostí, že dohromady vytvoří úspěšný celek. V tomto případě jde o opravdu dobrou černou komedii, která prezentuje šest příběhů z naprosto odlišného prostředí, které pojí dohromady jedna věc, a to docházející trpělivost. Šestero křivd a šestero rupnutých nervů dává dohromady podívanou, která vás bude bavit tak, že byste ocenili ještě sedmou povídku. 

Hluboko (2012)

Drama z islandského prostředí vypráví skutečný příběh, který se stal v roce 1984. Několik kilometrů od břehu se při prudké bouři potopila loď a celá posádka se utopila. Až na muže, který po šesti hodinách v Severním ledovém oceánu doplaval ke břehu. Nikdo tomu nevěřil, lékaři ho podrobili mnoha testům a nedovedli si vysvětlit, jak jeho tělo takový nápor přežilo. Stal se legendou a jeho příběh inspiroval i režiséra Baltasara Komákur. Nečekejte ale velkoprodukční rekonstrukci událostí. Film vyhlíží artovým zjevem a jde spíše o (překvapivě) komorní drama, které zanechá velký a dlouhotrvající dojem.