Seriál Vikingové: Kdy se konečně dočkáme dokončení 6. série

Seriál Vikingové: Kdy se konečně dočkáme dokončení 6. série
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Oživení starých severských legend se u seriálových diváků dočkalo tak velkého zájmu, že z jedné plánované minisérie bylo nakonec 6 sérií. Netflix nabízí celé vikingské dobrodružství až do poloviny šesté série.

Zbytek série, která má 20 dílů bylo slíbeno ke spuštění 30. listopadu, ale zatím žádné informace, které by to potvrdily, nejsou.

Přestože seriál už je dávno dotočený a současná situace nemůže natáčení ovlivnit, nevypadá to, že by se nové díly v nejbližší době objevily. Na vyvrcholení tohoto dobrodružství plného legendárních postav si tedy asi budeme muset ještě počkat.

(úvodní foto: herci ztvárňující Flokiho, Lagertu a Ivara)

Připomeňme si pár zajímavostí o našich oblíbených hrdinech, kteří nám už chybí. Prožili jsme s nimi od roku 2013 řadu dobrodružství plných hrdinství a emocí.

Ragnar je pravděpodobně postava založená na skutečné postavě. Ačkoliv neexistují žádné dokumenty prokazující jeho existenci, předpokládá se, že to mohl být král, který na konci 9. století vládl Švédsku a Dánsku. Písemných pramenů z této doby v této části planety moc nebylo, a proto je velice těžké potvrdit historické události.

• V severských legendách je mnoho příběhů o Ragnarovi a jeho synech. Tvůrci seriálu tedy měli z čeho čerpat.

• Nejen Ragnar, ale i Bjorn a Ivar jsou postavy s reálnými kořeny. Lagerta je zdařilá seriálová invence, která si ale s popularitou nezadá se svými mužskými kolegy.

• Herečka Katheryn Winnick je expertkou na bojová umění tackwondo a karate. To byl také jeden z důvodů, proč dostala roli Lagerty. Katheryn se rozhodla zkusit štěstí ve filmovém průmyslu poté, co učila známé herce bojovému umění.

• Život vikingských žen je vyobrazený velmi věrohodně. Na rozdíl od ostatních evropských žen té doby, byly vikingské ženy bojovnice, mohly se rozvést a znovu vdát, své muže si vybíraly a účastnily se veřejného života stejně jako muži.

Trevis Fimmel (obdivovaný král Ragnar) je již mnoho let modelem spodního prádla prestižních značek jako je Calvin Klein. Herec byl považovaný za největšího vtipálka na place.

Alexandr Ludwig představující syna Ragnara a Lagerty byl jen o 13 a 15 let mladší než jeho seriáloví rodiče. Vycházelo se z toho, že se Vikingové brali hodně mladí. Herec přiznal, že seriál neznal až do okamžiku, kdy získal roli Bjorna.

• Nejoblíbenější postava, kterou by si všichni herci rádi zahráli, je Floki. Tu čest měl herec Gustav Skarsgård.

• Autor scénáře Michael Hirst přiznal, že nejtěžší, co musel ve scénáři zpracovat, baly smrt Athelstana. Hirst si do čtvrté série vzal Jonathana Meyerse, se kterým spolupracoval v seriálu Tudorovci, Jonathan tam hrál Jindřicha VIII. Tady si zahrál sympatického kněze.

• Hirst chtěl Vikingy vyobrazit i v jiném světle, než jako lupiče a násilníky.

• Postava Rolla vychází z historicky doložené postavy dědečka Williama Dobyvatele.

• Seriál přivedl k životu 4 mrtvé jazyky: latinu, starou norštinu, anglosaský jazyk a franský jazyk.

• Vikingská tetování jsou inspirovaná znaky z historických artefaktů té doby. Tetování bylo velmi rozšířené v keltské a slovanské kultuře a předpokládá se, že tetování hojně používaly i pohanské národy.