Roli oblíbené princezny si zkusila i Barbora Seidlová. Dlouhé roky to tak byla prostě Zubejda

Roli oblíbené princezny si zkusila i Barbora Seidlová. Dlouhé roky to tak byla prostě Zubejda
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pohádku z roku 1996 si zamilovali děti i dospělí. Představitelce krásné princezny bylo tenkrát pouhých 15 let, a tak ji velká popularita hodně zaskočila. Rodačka z Mikulova se objevila i v dalších pohádkách, ale slávu Zubejdy už žádná její další princezna nepřekonala.

Pohádka Karla Smyczka Lotrando a Zubejda navazuje svým humorem na svéráznou atmosféru neméně úspěšné pohádky Tři veteráni. Obě díla pochází od scenáristy Zdeňka Svěráka. Lotrando a Zubejda je moderní pohádka, kterou doplňují písničky. Rozhodně se řadí mezi nejúspěšnější porevoluční pohádky.

Zdeněk Svěrák vycházel z literární předlohy Karla Čapka, konkrétně z pohádek ze sbírky Devatero pohádek. Ze dvou z nich (Loupežnická a Doktorská) pochází vtipný drvoštěp, mylně považovaný za doktora. Mladého Lotranda si zahrál Jiří Strach, dnes úspěšný režisér, a drvoštěpa Drnce Pavel Zedníček. Zubejdu nakonec uzdravil čerstvý vzduch, slunce a láska.

Zápletka je vtipná, herecké osazení skvělé a vše je doplněno nezapomenutelnou hudbou Jaroslava Uhlíře.

Vzhledem k tomu, že pohádka se točila ve spolupráci s Bulharskem, filmaři se vydali na měsíc k moři. Pohádková Solimánská říše byla tedy v Bulharsku. V Čechách se natáčelo mj. v obci Polná, která se nachází v kraji Vysočina, a to asi 15 km od Jihlavy. Filmaři využili především tamní městské muzeum.

Barbora Seidlová má dnes už 42 let a u herectví zůstala. Velkou roli měla před lety v seriálu Místo nahoře (2004), kde si zahrála dospívající dceru Stašové a Táborského. Hodně zajímavou, ale smutnou roli měla ve filmu Bolero. Určitě si ji také vybavíte jako jednu z pohledných dívek ve filmu Snowboarďáci, která zamotala hlavu hlavním hrdinům.

Barbora se rozhodla soustředit svůj zájem především na divadlo. Občas se však přece jen v nějakém seriálu objeví. Diváci Ulice v ní jistě poznají trochu komplikovanou Dianu Rytířovou. Zahrála si například epizodní roli v seriálu Odznak Vysočina a malou roli má i v právě připravovaném rodinném seriálu Zalez do spacáku.

Herečka žije stále sama, ale není z toho nijak stresovaná. Je o ní známo, že je propagátorkou alternativního životního stylu, kdy se snaží myslet pozitivně a pár let už je vegankou. Díky stravě má stále postavu jako patnáctiletá Zubejda. Dokonce si dělá i vlastní kosmetiku a na balkoně pěstuje bylinky. Je jasné, že její partner by asi doma s pečeným masem a klobásami neuspěl.

Zdroje článku: