Mistři v oboru, svůdníci a šviháci: To jsou nejoblíbenější seriáloví doktoři

Mistři v oboru, svůdníci a šviháci: To jsou nejoblíbenější seriáloví doktoři
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Představme si nejoblíbenější lékaře, kteří se stali tahouny úspěšných televizních seriálů z nemocničního prostředí. Ve svých rolích dokázali i vážné věci podat humornou formou.

Hawkeye Pierce, M*A*S*H (1972 - 1983)

Jméno Hawkeye dostal podle jediné knížky, kterou jeho otec přečetl - Poslední Mokyhan. Pracuje ve vojenské polní nemocnici uprostřed krvavé války v Koreji. Je skvělým chirurgem denodenně zachraňující lidské životy. Když právě neoperuje, vymýšlí legrácky nebo popíjí s kamarády. Alan Alda si touto rolí zajistil slavnou budoucnost, natočil desítky filmů. Mnohokrát se objevil ve filmech Woodyho Allena. V roce 2015 mu byla zjištěna Parkinsonova choroba, ve svých 84 letech stále úspěšně proti nemoci bojuje. 

 

Arnošt Blažej, Nemocnice na kraji města (1977 - 2008)

Nepřístupný a ctižádostivý doktor Blažej se stal jedním z nejoblíbenějších českých seriálových lékařů. Stejně jako řada jiných doktorů, i Blažej měl slabost pro ženskou krásu. Trojúhelníkové drama mezi Blažejem, sestřičkou Inou a manželkou Miladou se nese celým příběhem. Josef Abrhám se stal nejoblíbenějším hereckým záletníkem a idolem žen všech generací. Sám o sobě prohlašuje, že svůdníky umí pouze dobře hrát, v osobním životě je věrný své milované ženě Libuši Šafránkové

 

Christian Troy, Plastická chirurgie s.r.o (2003 - 2010)

Christian Troy je pohledný, nadaný a sebejistý plastický chirurg, který rád dává najevo, obzvlášť ženám, jak se mu v životě daří. Avšak pestrá minulost jako vlezlý mraz proniká do naoko dokonalého života tohoto fešáckého doktora. Ztvárnil ho americký herec Julian McMahon, který do filmového světa pronikl díky reklamě na džíny.

Gregory House, Dr. House (2004 - 2012)

Detektiv Sherlock Holmes se stal inspirací pro osobitého doktora House. Oba se zajímají o psychologii, hudbu a spojuje je také závislost na drogách. Stejně jako má Holmes svého Watsona, má House svého Wilsona. Herec Hugh Laurie má s doktorem Housem společnou lásku k motorkám a hudbě. Věnuje se také psaní, v roce 2008 napsal thriller Obchodník se smrtí, který vyšel i v českém překladu.