Kvíz: Walker, Texas Ranger proslavil zejména Chuck Norris. Nemusíte ale patřit mezi jeho fanoušky, abyste se znovu podívali na tento akční seriál

Kvíz: Walker, Texas Ranger proslavil zejména Chuck Norris. Nemusíte ale patřit mezi jeho fanoušky, abyste se znovu podívali na tento akční seriál
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo by si nevzpomněl na seržanta Cordella Walkera, jakmile se řekne Walker, Texas Ranger? Společně se svým parťákem Jimmym řeší náročné případy pomocí svého bojového umění. Připomeňme si jeho nevšední život.

Seriál nám ukazuje zejména hlavní účel bojových umění. Měla by se používat pouze výjimečně, aby se nastolila spravedlnost. V seriálu samotném jsou využívána pro vymáhání práva. První díly jsme mohli vidět již v roce 1993, kdy se vysílala první série obsahující tři pilotní epizody. Seriál se již v této době těšil velké oblibě napříč generacemi a státy. Celkem byl vysílán ve více než sto zemích světa a na televizních obrazovkách ho můžeme zahlédnout ještě dnes.

Ústřední postavou je pochopitelně sám Cordell Walker, který byl hlavním důvodem oblíbenosti tohoto seriálu. Má za sebou bohatou minulost plnou touhy po spravedlivosti. Jako malého kluka ho vychovával jeho strýc, původní Američan, tedy Indián. Stalo se tomu tak poté, co byli Cordellovi rodiče zavražděni. Indiánský styl výchovy se stal důvodem, proč Cordell sdílel hodnoty šerifů Divokého západu. Ještě předtím, než se stal texaským rangerem, sloužil v elitní průzkumné jednotce námořní pěchoty během války ve Vietnamu. Má místy až drsné narážky, když zločince zadržuje, či dokonce zabíjí.

Dalším miláčkem širokého publika se stal James Trivette, parťák a nejlepší přítel Walkera, který s ním sdílel pouze touhu po spravedlnosti. Jinak by se dalo říci, že byl jeho přesným opakem. Uznává modernější způsob práce než Walker, rád používá technologie, aby si o podezřelých a zatčených zjistil co nejvíce informací.

Walkerův úhlavní nepřítel v řadách jeho spolupracovníků je dlouhou dobu žena Alex. Nelze jí vysvětlit, že ne vždy jde všechno zjistit včas, a pokud se to stane, je hodně nepříjemná. Postupem času se vše změní k lepšímu a Alex má velký vliv na Walkerův osobní život. V seriálu se objevuje spousta dalších postav, například veterán Ranger, který se zaryl do myslí diváků právě proto, že jako jediný Walkera oslovoval Cordell, nikoli Walker.

A pokud si vzpomínáte i na úvodní píseň, nazpíval ji sám Chuck Norris. Původně chtěl, aby ji nazpíval někdo jiný. Souhlasil až ve chvíli, kdy mu bylo řečeno, že pokud ji nenazpívá on, nepoužijí ji. Zpočátku mu to moc nešlo a píseň se nahrávala dvanáct hodin, ale i tak zněla jinak, než se původně plánovalo.

Ty nejhlavnější postavy jsme si připomněli, pojďme si namáhat mozkové závity prostřednictvím našeho kvízu o tomto bezpochyby úžasném seriálu.

K tomuto seriálu se čas od času vrátí mnoho z nás, někteří si dokonce nenechají ujít jediné opakování. Natáčení bylo náročné a někdy nebezpečné. Například ve chvíli, kdy došlo mezi Walkerem a jedním Indiánem k sázce o to, kdo chytí většího chřestýše, byl představitel Walkera Chuck Norris uštknut. Když to viděl režisér, místo přivolání pomoci těžce zpanikařil a utekl pryč. Proto, až se na tuto epizodu budete znovu dívat, vzpomeňte si na těžké chvíle Chucka Norrise, který se dnes této historce může jen smát.

Zdroje článku: