Seriál Ulice: Blanka se vrací z léčebny. Najde doma i Evžena?

Seriál Ulice: Blanka se vrací z léčebny. Najde doma i Evžena?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Všichni netrpělivě očekávají Blančin návrat z léčebny. Po dobu, kdy byla pryč, byl Evžen Adamovi velkou oporou a ten z toho vyvodil, že se k nim a k jeho matce vrátí. Evžen ho ale překvapí rozhodnutím v předvečer Blančina návratu.

Co se odehrává v Adamovi? 

Adam si k Evženovi vybudoval silný vztah. Přece jen zachránil mámin život a věří, že kdyby tenkrát zůstala s ním, nestala by se z ní taková troska. S otcem nechce mít nic společného, o to víc potom, co od něj po vzájemné hádce dostal facku. Je ze všeho zmatený. 

Nejen Adam je přesvědčený o tom, že by měl Evžen zůstat s nimi. Ten ale Blance nemůže zapomenout křivdu, co mu v minulosti způsobila a rád by si dal dohromady také svůj život. 

Luděk vyláká Adama do hospody, aby se mu omluvil za to, co udělal. A jako bonus přidá velkorysou nabídku na studium v zahraničí. Když už nemůže manipulovat s Blankou, snaží se na to jít přes děti. Adam se ale nenechá jen tak opít rohlíkem. Tedy nechce se nechat otcem uplatit. 

Které události předcházely dobrovolnému odjezdu Blanky do léčebny

Blanku chtěla rodina poslat na detox již delší dobu. Ona se se zoufalým pláčem bránila a prosila všechny své blízké, aby ji nikam neposílali. Raději by se nechala zamknout v zázemí svého domova, aby neměla k alkoholu přístup, ale pobyt v léčebně byl pro ni noční můrou. Nechtěla jíst, nechtěla bojovat. Matka se jí snažila přesvědčit a alespoň trochu namotivovat. Blanka se jí svěřila, že Luďka prosila, aby jí pomohl. A jak se vedle něj cítila bezmocná. Matka to ale obrátila proti ní, protože stála na Luďkovo straně. Vyčetla Blance, že na léky, co jí Luděk podal, neměla pít. Naopak zatracuje Evžena, který Blance zachránil život. Blanka zjistí, že ji Evžen nesmírně chybí. Jedinou radu, co dostane od matky, je, aby si našla někoho jiného. 

Jednou v noci Blanka přijde do kuchyně a přešlapuje sem a tam, zase se jí svírá hrdlo a nemůže dýchat. Je jí na nic. Nejprve sahá po lécích, ale nakonec napíše zprávu Evženovi, ve které ho prosí, aby jí pomohl. Evžen jako správný zachránce přispěchá na pomoc, ale Blančina matka ho nechce pustit ani přes práh. Dá si naopak schůzku s Luďkem, ve kterém vidí Blančinu spásu. Neuvědomuje si ale, že tím Blanku dostává do začarovaného kruhu. Ona volá po Evženovi, matka ji podsouvá pomocnou ruku Luďka, aniž by jí docházelo, že to byl právě on, kdo ji držel doma, když jí bylo nejhůře. Po všech těchto událostech je to nakonec sama Blanka, která sebrala zbytek sil a s léčebnou souhlasí. 

Jak bude Blanka schopná žít po svém příjezdu domů? A má její vztah s Evženem ještě nějakou šanci? Sledujte další pokračování seriálu Ulice.