Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách: Kdo během natáčení zemřel přímo na place

Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách: Kdo během natáčení zemřel přímo na place
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V Čechách žije posledních sedm vodníků – Pan Wassermann s chotí, dcerou Polly a jejich sloužící, Karel, Bertík a Alois s dcerou Janou. Dům, kde skupina vodníků bydlí, stojí na břehu Vltavy, a kvůli mokrým zdím bude brzy zbourán - vodníci se tak musí přesunout do nového suchého bytu.

To se jim samozřejmě nelíbí, a jejich cílem se tak stává doktor Mráček, který rozhodl o demolici domu. Všechno zkomplikují vzájemné sympatie mezi ním a Janou. Podaří se vodníkům se zachránit?

Mnoho herců nabídky na role odmítlo kvůli živým pavoukům

Stejně jako Jindřich Mráček se zamiloval do Jany Vodičkové, tak i Jaromír Hanzlík se zamiloval do Libuše Šafránkové. Při jednom rozhovoru se přiznal, že ani nic hrát nemusel, jeho city k ní byly skutečné.

Natáčelo se ve skutečné márnici

Strávit pár minut v márnici není pro každého, natož tam natáčet filmové scény. Chvíle hrůzy si prožil i Jaromír Hanzlík, který měl co dělat, aby se z pachů kolem nepozvracel.

Smrt během natáčení

Málokdo ví, že roli vodníka Aloise původně získal Jan Libíček, ten ale během natáčení zemřel. Jeho úlohu nakonec přebral Zdeněk Řehoř.

Diváci se dočkají dalšího pokračování

Pavlína Moskalyková získala autorská práva na pokračování filmu. Nechala si scénář filmu zaregistrovat v USA – očekává se, že druhý díl bude natáčen v americkém až hollywoodském stylu.

Za efekty stojí pouze kamera a optický klam

Za kameru se postavil Vladimír Novotný, který si dokázal poradit opravdu se vším. Scéna, kdy Miloš Kopecký cestuje umyvadlem, je tvořena pomocí zrcadla, které je seřízlé do určitého tvaru, aby odráželo umyvadlo stojící mimo záběr.