Johnny Depp si ve Fantastických zvířatech už nezahraje, vyhodili ho jako násilníka

Johnny Depp si ve Fantastických zvířatech už nezahraje, vyhodili ho jako násilníka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Premiéra třetího dílu Fantastických zvířat byla naplánovaná již na příští rok, studio Warner Bros ale po rozhodnutí soudu Deppa požádalo, aby se vzdal své role Grindelwalda.

Herec podal soudní žalobu na bulvární noviny The Sun, které ve svém článku označily Deppa za násilníka. Agresivních činů se měl údajně dopustit na své bývalé manželce Amber Heardové. Soud žalobu zamítl na základě množství fotodokumentace, na které byla čtyřiatřicetiletá herečka zachycena se známkami napadení, včetně podlitin na obličeji. Soudce tedy rozhodl, že označení „manželský násilník“, jaké ve svém článku The Sun užil, je ve své podstatě založeno na pravdě. Potvrdil tak celkem dvanáct ze čtrnácti domnělých případů, kdy Johnny Depp skutečně svoji exmanželku fyzicky napadl. 

Hvězda filmu Aquaman Liga spravedlnosti byla viděna krátce po rozsudku, jak svoji výhru slaví společně s přáteli. Veselí ale dost možná nepotrvá dlouho, Depp podal další žalobu, tentokrát směřující přímo k ní. Obvinil ji z šíření pomluvy a porušení rozvodové smlouvy, v níž se zavázala k mlčenlivosti. Jedná se o tvrzení, které vypustila do médii. Podle ní Depp holdoval alkoholu a drogám, i těm nelegálním. Ve zmatenosti a návalu agresivity ji pak měl kopat do zad, házet po ní věci a dopouštět se dalších násilností. 

Nyní požaduje odškodnění přesahující miliardu korun českých. Taková suma by pro něho zřejmě nebyla od věci, protože vzhledem k medializaci všech soudních záležitostí se nyní žádné větší role jen tak nedočká. To potvrzují také Fantastická zvířata. V předešlých dvou dílech byl Depp obsazen jako mocný černokněžník Grindelwald, studio se ale raději rozhodlo herce přeobsadit. Pochopitelně, jeho pošramocená pověst příliš nekoresponduje s povahou rodinného filmu. To uznává i on sám, a přestože veškerá obvinění popírá, stanovisko studia respektuje.

Kdo Deppa přeobsadí zatím není jasné. Jisté je ale jedno, budou se muset přetočit všechny scény, ve kterých se herec letos v květnu před kamerou objevil. Vzhledem ke zpoždění, které natáčení nabralo během první vlny pandemie, se uvedení do kin odsouvá na rok 2022.