Filmové chyby: Vesničko má středisková, dokonalá nedokonalá komedie

Filmové chyby: Vesničko má středisková, dokonalá nedokonalá komedie
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Snímek Vesničko má středisková z roku 1985 nás na obrazovkách baví ještě dnes a schválně kolik z vás jej vidělo více než dvakrát. Všimli jste si ale někdy těchto chybiček?

Vzpomeňte si na scénu, kdy doktor sedí u Pávka a povídají si o ženách. Na stole stojí zelené láhve od piva. Poté je vyruší hrobník, kterému Pávek nabídne, aby se nedřel a šel to s nimi spláchnout, přičemž na něj mává hnědou lahví.

Přemístíme se do hospody, kde Pávek hraje na baryton. Všimne si, že ostatní nalévají panáka Otíkovi do piva a okamžitě přestane hrát a jde si to s nimi vyřídit. I když přestal hrát, zvuk barytonu je pořád slyšet a hudba se nijak nezměnila.

Čtěte také: I mistr tesař se někdy utne aneb jaké filmové chyby Zdeněk Troška v pohádce Princezna ze mlejna 2 neuhlídal

Ve scéně, kdy veterinář pošle Otíka do kina, uvazuje mu černou kravatu. Pak před kinem je ale vidět, že má na krku kravatu červenou.

Určitě si vybavujete, jak Rumlena ukazuje Otíkovi byt, do kterého ho chce dostat a získat jeho chalupu. Jsou v koupelně a snaží se mu ukázat, jak funguje sprcha. Otočí kohoutkem, ale voda neteče, následně pronese, že to ještě asi nezapli. Vzápětí mu ale ukazuje i záchod, který bez problému spláchne. Aby toho nebylo málo, hned po něm si splachování zkusí i Otík. To se nádrž opravdu rychle naplnila.

Čtěte také: Filmové chyby: Co se ve filmu Vrchní, prchni! úplně nedomyslelo

Dále se přesuneme do školy, kam jde mladý Pávek na rodičovskou schůzku místo rodičů, aby se zeptal na sestru, místo toho ho ale očaruje paní učitelka. Když sedí v lavici, má límeček od košile zastrčený ve svetru. Pak vstane a u dveří se baví s paní učitelkou, ale najednou má límec vytažený. Trochu komické se také může zdát, jak později paní učitelka opravuje mladého Pávka, aby mluvil spisovně česky. Poté sama osloví školníka Pavlíčka nespisovně, když ho osloví: "Pane Pavlíček!", nikoli Pavlíčku.

O tom, že se pan doktor dokáže kochat opravdu všude, svědčí i scéna, kdy se rozjede a Pávek s Otíkem mu mávají. Hned za pár sekund je slyšet rána, protože pan doktor opět naboural, tentokrát vjel do stodoly u cesty. Když se ale podíváte pozorně, tak si všimnete, že díra ve stodole byla vytvořena uměle kolem nepoškozeného auta.