Milena Steinmasslová ze seriálu Ulice daleko přesahuje ztvárněnou postavu Věru

Milena Steinmasslová ze seriálu Ulice daleko přesahuje ztvárněnou postavu Věru
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Veřejnost si běžně spojuje herce s jejich nejznámější rolí. Poté jim přisuzuje charakterové rysy na úkor jejich skutečné osobnosti. U Mileny Steinmasslové by byla škoda zůstat u „nálepky“ nerudné Věrky z Ulice. Skrývá toho v sobě daleko víc.

Mistryně mluveného slova  

Poslouchat tuto herečku je zážitek. Každé slovo volí pečlivě a není tomu jen tak. Kromě herectví se Milena Steinmasslová živí také výukou rétoriky a sama jde zdárným příkladem. Dle jejích slov jsou lidé zvyklí zapomínat na to, co řekli a nemá to pro ně žádnou výpovědní hodnotu. Jazyk, sama herečka, přirovnává k otisku prstu a zpětná vazba na kurzy vedené její osobou překypuje samými vřelými slovy.  

Herecké začátky Mileny Steinmasslové a její významné role 

Diváci ji poprvé mohli zaznamenat ve filmu ‚‚Už zase skáču přes kaluže‘‘ v roce 1970. Vystudovala DAMU a do širšího povědomí se dostala díky seriálu Ranč u Zelené sedmy z 90.let.

Mnozí si ji vybaví z pohádek anebo ze zmiňovaného nekonečného seriálu Ulice či Ordinace v růžové zahradě.

Její repertoár je různorodý a pokud neholdujete seriálům máte možnost shlédnout její umění například na Divadle v Celetné. Pod toto divadlo se řadí divadelní soubor Kašpar, pro který napsala divadelní hru ‚‚izolovat, ale zachovat‘‘ inspirovanou životem Michaila Bulgakova, v níž si také zahrála. Derniéra této hry se sice uskutečnila v roce 2017, ale co se týče jiných hereckých angažmá, tak tato paní herečka vážně nezahálí. Do konce roku 2021 je k vidění v několika hrách ve zmiňovaném divadle v Celetné.

Její hlas nás také mohl provázet mnoha zahraničními filmy a seriály, které dabovala a není překvapení, že se řadí mezi hvězdy dabingu.   

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Šmrnc a úsměv na tváří je jí vlastní 

Na rozdíl od zmiňované postavy Věrky Marečkové má Milena Steinmasslová šmrnc a vkus. Ráda cvičí jógu a o herectví mluví jako o velké vášni. Může se zdá, že na co šáhne to se jí daří, ale jako každý jiný život, i ten její nesl těžké překážky. Velkým milníkem byl rozvod, o kterém se zpětně vyjadřuje jako o dobrém rozhodnutí a věří že překážky jsou tu od toho, aby nás posouvaly.

Z manželství má dva syny, kteří se podle jejích slov popularitě vyhýbají. Vy se určitě této herečce nevyhýbejte a zpříjemněte si volný čas návštěvou divadla a jejím pozoruhodným hereckým výkonem. 

Zdroje: