Mlčení jehňátek: Proč se lidé Hopkinsovi vyhýbali a kterými skutečnými vrahy byl film inspirován

Mlčení jehňátek: Proč se lidé Hopkinsovi vyhýbali a kterými skutečnými vrahy byl film inspirován
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Amerikou otřásají hrůzné případy, kdy masový vrah Buffalo Bill své oběti stahuje z kůže. Tento případ dostal na starosti agent Crawford, kterého doprovází mladá studentka akademie FBI, Clarice Starlingová.

Právě ona se vydá do baltimorské vězeňské nemocnice za uznávaným psychiatrem a masovým vrahem Hannibalem Lectrerem, aby s ním zkonzultovala případ. Jenže ještě netuší, jak moc se jí Hannibal Lecter dostane doslova „pod kůži“.

Příběh je založen na skutečných událostech

Snímek je natočen na základě předlohy od spisovatele Thomase Harrise. On sám se nechal inspirovat skutečným případem, tzv. zabijákem od Green River. Na tehdejším případu také policie spolupracovala s uvězněným vrahem Tedem Bundym. Spisovatel čerpal také z poznatků o zabijácích Ed Geinovi, který své oběti stahoval z kůže, Robertu Maudsley a Gary Heidnicku, který své oběti skrýval ve sklepě.

Některé osoby ze štábu se Anthonymu Hopkinsovi vyhýbaly

Agentku Clarice si ve filmu zahrála herečka Jodie Foster, která přiznala, že Anthony Hopkins byl svou rolí natolik přesvědčivý, že se mu ve volných chvílích obloukem vyhýbala, protože se ho bála.

Kdo o roli Hannibala přišel?

Role Hannibala Lectera byla nejprve nabídnuta Jeremy Ironsovi. Ten ji ale odmítl, byl toho názoru, že ve filmu je až příliš násilí. Po jeho zhlédnutí se také přiznal, že by rozhodně nepodal takový herecký výkon, jako Anthony Hopkins. Dalším možným kandidátem byl Sean Connery, ovšem na režiséra byl moc komerčním hercem a sám Connery o roli zájem nejevil.

Mezi tvůrci filmu se objevila FBI

Na tvorbě filmu se také podílela i americká FBI. Samotný Scott Glen, který ztvárnil agenta Crawforda, strávil nějaký čas s agenty. Agenti FBI doufali, že se k nim po zhlédnutí filmu přidá i více žen.

Užijte si tento oscarový snímek plný nepředvídaných scén, můžete ho vidět už 9.11. ve 22.05 hodin na televizi Prima MAX.