Prostřeno z Moravskoslezského kraje: Elita kulinářského světa opět v akci

Prostřeno z Moravskoslezského kraje: Elita kulinářského světa opět v akci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ke sporáku se tentokrát postaví čtyři muži a jedna žena. Každý bude chtít předvést to nejlepší. Některé kuchtíky rozhodí i jednoduchý úkol týdne. A jak už bývá zvykem, závist, skrytá pod zástěrkou taktiky, na sebe nenechá dlouho čekat.

Student Jonáš (18) chce ukázat, jak se stravují dnešní studenti. Jonáš sice vařit neumí a k životu by mu stačily hamburgery, přesto se pokusí získat 60 tisíc korun. Utratil by je s přáteli. Nemá problém s žádným jídlem ani s žádnou ingrediencí. 

Hosty pohostí svíčkovou ze sáčku. Celé pondělní menu zvýší tlak dalšímu soutěžícímu. Petr považuje celý Jonášův večer za jednu velkou katastrofu. Ani ostatní nejsou ze studentského experimentu nadšení. 

V úterý bude vařit mladá Kristýna (17). Pokud by vyhrála, investovala by část výhry do sportovního vybavení. Zbytek částky by si uložila. Jako zábavu si pro své hosty připraví boxování.  

Kristýna má ráda chutná a jednoduchá jídla. Bohužel se musí kvůli sportu stravovat velice přísně, a tak neustále drží různé diety. Sama o sobě tvrdí, že má smysl pro spravedlnost, férové chování a umí se postavit čelem ke každé výzvě. Jejím velkým koníčkem je box –⁠ je také mistryní České republiky.  

paštika a pečivo
Paštika a pečivo. | Zdroj: FTV Prima

Důchodce Petr (79) tvrdí, že je nekonfliktní, ale moc o tom své okolí nepřesvědčí. Miluje maso, ale vzhledem k tomu, že ve svém věku už nemá zuby, tak si ho tak často nedává. Přihlásil se již podruhé, přičemž mu jde hlavně o trochu společenského vyžití. Jako zábavu si připraví návštěvu someliéra. 

Petr zapomene dát do předkrmu olivy, a když dojde na polévku, i on má kupované nudle. Kristýna mu připomene, jak ji poučoval, že měla udělat nudle sama. Tak snad alespoň ty knedlíčky budou domácí.  

Sales manager Roman (32) tvrdí, že je sebevědomý, ale také trémista. Dříve žil s přítelkyní osm let v Nizozemí, kvůli jejímu těhotenství se však přestěhovali zpět do České republiky. Do pořadu ho přihlásila právě jeho přítelkyně, protože podle ní dobře vaří.  

Roman rád hostům vysvětlí, jak jde dohromady polévka a chilli. Všichni budou nadšení, tedy kromě Kristýny, která nemá ráda pálivá jídla. Sebevědomý muž také až během vaření zjistí, že má prošlou smetanu. Zariskuje, a dá ji hostům do jídla? 

Týden zakončí svým vařením živnostník Robert (45). Do pořadu ho přihlásili jeho kamarádi, kterým jídlo, co vaří, chutná. Očekává výhru. Jako zábavu si pro své hosty připraví možnost obsluhy stavebních strojů – např. bagru.  

Rád připravuje maso, např. steaky, a baví ho experimentování v kuchyni. Hosty pohostí domácím pečivem a paštikou. Petr si tak konečně pochutná. Debata se bude točit i kolem toho, že Robert po tříměsíční známosti staví dům, aby s přítelkyní měli společné bydlení. 

Zdroje článku:
  • press kit TV Prima,
  • autorský text