Dnes v Ulici: Eva kope kolem sebe, ale bezdomovec Miloš se doprošovat nebude

Dnes v Ulici: Eva kope kolem sebe, ale bezdomovec Miloš se doprošovat nebude
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po hádce s Evou se Miloš domů dvakrát nehrne, a tak vezme za vděk azylem u Klímových. Všichni doufají, že až se Eva uklidní, bude ochotná vzít manžela na milost, ale to se nestane. Eva odpíská Karibik, naštve se na Ivu i Vítka a prolhaného Knoblocha v podstatě vyhodí z bytu.

Miloš nemá kam jít. Vítek mu ustele na gauči

Miloš přijde uprostřed noci ke Klímovým, protože se bojí jít domů. Všechno prasklo, a tak radši nechce Evě ani chodit na oči. Jenže nemá kde spát. Napadne ho, že by zašel na stavbu, ale Vítek ho nechá přespat u nich, kde pak Miloš do rána vesele chrápe. Všem se tím pádem postará o probdělou noc. Sám přitom bude tvrdit, že kvůli zběsilým myšlenkám nezamhouřil oka. Evě ani nedal vědět, kde je. Asi by jí měl napsat – podle Ivy tím nic nezkazí. Hlavně by to mohl být první krok k usmíření.

Vítkovi je líto, že se Knoblochovi pohádali, ale zároveň se mu ulevilo, že už s Ivou nemusejí před Evou trapně mlžit. Miloš se kamarádovi omluví za to, jak mu tuhle řekl, že je mizerný zedník. Nemá, pravda, tolik zkušeností, ale zase je šikovný. Vítek uzná, že se taky unáhlil s tím koncem společného podnikání. Budou v něm pokračovat, což Miloše samozřejmě potěší.

Usmíření se nekoná. Eva zuří a její muž radši chlastá

Eva, ač nerada, souhlasí, že se s Milošem sejde v hospodě, aby si promluvili. Vlastně netuší, k čemu to bude dobré. Knobloch bude stejně jenom škemrat o milost. Lhal jí a ohrozil rodinu. Co kdyby si nečekaně zlomil nohu a nemohl splácet dluhy? Co by pak bylo s ní a s Miloškem? Karibik je třeba zrušit. Eva nebude riskovat, že se synem skončí na ulici. Doma najedou na maximálně úsporný režim, aby si lidé kolem – zejména Klímovi – o nich nemysleli, že jsou úplní idioti. Miloš musí dát postupně všechno do pořádku, ale do té doby, dokud tomu tak nebude, ať se doma neukazuje.

Eva si vůbec není jistá, že mu dokáže odpustit, a rozhodně s ním teď nehodlá žít pod jednou střechou.

Eva ještě vtrhne do salonu, aby obvinila Ivu, že jsou na mizině kvůli ní a Vítkovi. Protože jí zkrátka nic neřekli. Nechali ji v naprosté nevědomosti, zatímco hlupák Miloš dělal jedno chybné rozhodnutí za druhým. Miloš zatím sedí v hospodě, a to s úmyslem se řádně opít. Doprošovat se manželky nehodlá. Dělal první poslední, aby byla spokojená, a co z toho má? Výčitky a urážky. Ale copak Eva je lepší? Neumí nic jiného než utrácet.

Zdroj článku:
  • Autorský text